Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Máxima brengt werkbezoek aan Plant-e

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht een werkbezoek aan Plant-e in Wageningen. Zij maakte kennis met de techniek van elektriciteitsopwekking uit levende planten die het bedrijf ontwikkelt. Koningin Máxima sprak tijdens haar bezoek met medewerkers van het bedrijf en kreeg een rondleiding. Het bezoek werd afgesloten met een discussie over de toepassingsmogelijkheden van deze technologie voor overheden en bedrijven.

Koningin Máxima werd ontvangen door Marjolein Helder en Nanda Heshof-Schrama. Zij verzorgden een introductie over het bedrijf en de technologie die zij ontwikkelen. Kern van die technologie is dat levende planten worden ingezet voor elektriciteitsopwekking. Een deel van het organisch materiaal dat een plant produceert door middel van fotosynthese komt in de bodem. De bacteriën die in de grond leven breken dit organisch materiaal af waarbij elektronen vrijkomen. De technologie van Plant-e zorgt ervoor dat deze elektronen gebruikt kunnen worden als elektriciteit.
 
Tijdens de rondleiding sprak Koningin Máxima met medewerkers die uitleg gaven over de verschillende producten die het bedrijf ontwikkelt. Een van die producten is een doe-het-zelf pakket. Hiermee kunnen mensen hun eigen plantbatterijen bouwen om zo zelf te experimenteren met de technologie. Doelstelling van deze technologie is om duurzaam energie op te wekken, ook op plekken waar conventionele energieopwekking niet mogelijk is. Afsluitend nam Koningin Máxima deel aan een discussiebijeenkomst waarbij onder meer werd gesproken over toepassingsmogelijkheden van deze technologie voor overheden en bedrijven.

Bron: Koninklijk Huis
Publicatiedatum: