Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van den Berg Est uitgeroepen tot beste Hortensia-kweker

Van den Berg Est is uitgeroepen tot beste Hortensia-kweker van het land. Marjanne en Tom van den Berg ontvingen de Hortensia Award dankzij hun inzending van de Hydrangea macrophylla Caipirinha. Kweker Tom van den Berg: “Alles draait om balans.”



Marjanne en Tom van den Berg uit Est kweken sinds 2004 Hortensia’s voor zowel binnen als buiten. Hun bedrijf Van den Berg Est BV is daarnaast al jaren een kwaliteitsleverancier van kerststerren en eenjarigen. Elke vrijdag en zaterdag zijn hun producten op de eigen kwekerij te koop.

Gemiddelde houdbaarheid van meer dan 35 dagen
In week 12 stuurden Marjanne en Tom van den Berg de Hydrangea macrophylla Caipirinha in voor een test door Kenniscentrum Productkwaliteit Royal FloraHolland. Caipirinha is een nieuwe bolhortensia die opvalt door haar aparte bloemkleur. Ze kleurt van groen naar wit en later weer door naar groen.

De test bestond uit drie fases: Transportfase (96 uur bij 15ºC in de hoes in de tray), Winkelfase (72 uur bij 20ºC in de tray) en Consumentenfase (840 uur/35 dagen). Het resultaat: een gemiddelde houdbaarheid van meer dan 35 dagen.

De balans staat centraal
“In onze teeltmethodiek staan onze planten centraal”, vertelt Tom van den Berg. ”Wij werken hierbij met 3 plantbalansen: de energie, water- en de assimilatiebalans van de plant. Door het hele jaar volgens deze plantbalansen te telen zijn onze planten structureel gezonder en daarmee weerbaarder. Hierdoor komen onze planten langer en beter tot hun recht bij de consument.”

Het monitoren van de balansen is voor een belangrijk deel geautomatiseerd. Daarvoor gebruikt Van den Berg Est BV de Klimaatmonitor van LetsGrow.com. Daarom feliciteerde Yuri Alsemgeest van LetsGrow.com het bedrijf met een heerlijke taart.

Voor meer informatie:
LetsGrow.com
Westlandseweg 190
3131 HX Vlaardingen
T: +31 (0)10 460 81 08
F: +31 (0)10 460 80 00
info@letsgrow.com
www.letsgrow.com
Publicatiedatum: