Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Thom Persoon, Forever Plants Group:

Forever Plants Group erft stukje genetica Sjaloom

Tholen - Plantenkwekerij Sjaloom doet, zoals bekend, eind deze maand definitief het licht uit. Inmiddels is men gestopt met de daghandel en vinden planten en mensen een nieuw onderkomen. Een belangrijk deel hiervan - flinke partijen yucca's en dracaena's, een 15 tal fte en bovendien een deel van de inboedel (zoals twee oppotlijen) - hebben dit gevonden bij Forever Plants Group in Honselersdijk.


Thom Persoon

De kweker legt zich sinds jaar en dag toe op een breed assortiment groene planten, met als specialiteit de ficus. Yucca's en dracaena's zijn echter nieuw. "Het belletje, of wij misschien interesse hadden een deel van het assortiment over te nemen, had eigenlijk niet beter getimed kunnen worden", vertelt Thom Persoon, samen met zijn vader eigenaar van het bedrijf. "Ficussen, groene planten met klein blad, dat heeft het moeilijk de laatste jaren. Groene planten met grote bladeren liggen beter in de markt. Wij braken ons er al langer het hoofd over, we zochten naar eventuele uitbreidingen in het assortiment, en toen kwam dus Sjaloom met yucca's en dracaena’s om de hoek kijken. Planten, die bovendien goed passen in de “easy care” gedachte die wij steeds belangrijker zien worden bij de consument."


Kijkje in de kas

Hectiek
Deze dagen zijn bijzonder hectisch. Dagelijks arriveert een trailer of vier, vijf met handel. Ook komt er nieuw product binnen uit de tropen (m.n. Costa Rica). Bovendien heeft men er groene vingers, maar specifieke kennis en wederwaardigheden van de nieuwe producten moet men zich in no time eigen maken. Een naar eigen zeggen prima samenwerking tussen beide kwekers heeft ervoor gezorgd dat die kennis effectief en snel wordt overgedragen."


De paden worden volgereden met nieuw (import) en semi-nieuw (van Sjaloom) product.

Daarnaast, vertelt Thom, moet je eens nagaan wat de hele operatie betekent voor de interne logistiek. “Een ficus staat zo een jaar en neemt nogal wat ruimte in. Die stammetjes, die staan veel korter en veel dichter op elkaar. Fysiek moet er daarom ruim twee keer zoveel product verstouwt worden.”



Om dat voor elkaar te krijgen is er in de kas het nodige veranderd. Tussen de twee voorheen alleen aan de voorkant met elkaar verbonden kassen is een opening gemaakt ('geinig, nu kun je echt een rondje lopen’). Aan de voorkant is meer ruimte gemaakt voor karren, en ook staan er twee lijnen, overgebracht van Sjaloom, waaraan gepot wordt.


Planten komen binnen vanuit de keuken van Sjaloom

15 man
Last but not least, heeft de kweker nu 15 nieuwe mensen in dienst. De meesten daarvan lopen op de vloer en brengt feeling met de producten het bedrijf binnen; en een enkeling zit op kantoor, voor het account-managen en verkopen. “Wat dat betreft zijn het interessante tijden, in het hele proces worden we een beetje een andere bedrijf.”

Voor meer informatie:
Forever Plants Group
Thom Persoon
Zwethlaan 40
2675 LB
Honselersdijk
T: +31 174 622 668
E: Thom@foreverplants.nl
www.foreverplants.nl