Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Interview met Anthuriumkwekerij Wijnen

Nederland krijgen we meer en meer te maken met extreme weersomstandigheden. Een klein jaar geleden werd de anthuriumkas van Joan en Nancy Wijnen vol getroffen door zomers noodweer. Anthura sprak met hen over de impact en de gevolgen van deze schade, over meer dan 30 jaar anthuriums telen en over hun ervaringen met de verkoop van anthurium bloemen aan consumenten.



"De geschiedenis van het bedrijf is bijzonder. Ik nam samen met mijn vrouw Nancy in 1986 het bedrijf over van mijn vader. Hij teelde anthurium in een kas van 6000 m2. In de periode tussen 1988 en 1999 zijn wij verschillende malen uitgebreid tot 2,4 ha glasoppervlakte. Na de millenniumwisseling trok de vraag naar anthurium verder aan en hebben we besloten om 150 meter verderop een nieuwe kas te bouwen. In 2003 (1,5 ha) en in 2004 (1,2 ha) werd deze uitbreiding gerealiseerd. Op dit moment telen we 20 rassen en zetten deze af via de veiling in Aalsmeer, Eelde en Herongen (D). Ook beleveren wij rechtstreeks enkele tuincentra en bloemisten. In 2019 is het 50 jaar geleden dat mijn vader is gestart met anthurium."

Klik hier voor het vervolg, Anthurinfo – editie 2 / 2017.
Publicatiedatum: