Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Micha Danziger over Chinese markt

"Chinezen kicken op felle kleuren"

"Felle kleuren trekken de aandacht van Chinese bezoekers", weet Micha Danziger. De Israëlische veredelaar was aanwezig op de vorige week gehouden Hortiflorexpo IPM in China en hij deelt met ons zijn impressie. In lijn met wat in onze contreien veelvuldig wordt geroepen, geloven zij sterk in de potentie van de markt. "We hebben veel ondernemers en professionals ontmoet die maar wat graag in China zouden willen gaan telen en daartoe het beste uitgangsmateriaal zouden willen importeren."



Het was met name snijbloemen wat de klok sloeg met daarnaast een klein beetje perkplanten. Want dat zijn de productgroepen waar het volgens Danziger op de Chinese markt vooral op aankomt. "Denk bijvoorbeeld aan het gips. Geef je er een kleurtje aan, dan trekt dat gelijk veel aandacht. En überhaupt lijken felle kleuren op veel aandacht te mogen rekenen. Zo houden ze allemaal halt bij de kleurrijke petunia's als Rim Magenta en Amore Queen of Hearts."



Bliksem
De Chinese markt maakt een razendsnelle ontwikkeling door, weet Danziger. Hij constateert een nieuw soort openheid voor producten en innovaties vanuit het buitenland. Tegelijkertijd professionaliseert de binnenlandse markt en productie. Dat is ook terug te zien op de beurs, die jaar op jaar groter wordt en meer bezoekers trekt.



Danziger heeft al aardig voeten aan de grond in het Verre Oosten. Zo werken zij samen met Kunming Brighten Floriculture Industry, Flower Research Institute (FRI), Yunnan Yingmao Flower Industry, Beijing Florascape en Shanghai Yuanyi Seedling. Echter, het er is nog een wereld te veroveren, en het is echt niet alleen Danziger die dat gelooft. De beurs, die het ene jaar in Sjanghai en het andere jaar in Beijing wordt gehouden, telde dit jaar 800 standhouders (t.o.v. 621 bedrijven vorig jaar).

Meer informatie over de beurs vind u hier. Voor een foto-impressie, klik hier.


Voor meer informatie:
Danziger
Micha Danziger
E: micha@danziger.co.il
www.danziger.co.il