Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe toelating AZ 500 en herregistratiebesluiten Mycostop & Kumulus S

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in maart zeven toelatingen en vier uitbreidingen op toelatingen verleend. Voor de glastuinbouw en zomerbloemensector zijn de volgende besluiten van belang.

Nieuwe toelatingen

AZ 500 (isoxaben)
Dit middel is na een procedure van wederzijdse erkenning en het afronden van de zienswijzeprocedure toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik in de teelten van wintergraan (m.u.v. winterrogge en kanariezaad), witlof (pennenteelt), cichorei, voedergrasland, appel, peer, uien, sjalotten, asperge (onbedekte teelt), prei (onbedekte teelt) en grasvegetatie en conform artikel 51 EG 1107/2009 in de teelt van zwenkgras, beemdgras, klaver (voedergewassen), knoflook (onbedekte teelt), asperge (na het planten), rabarber (onbedekte teelt), bloemisterijgewassen (onbedekte teelt), coniferen en kerstbomen.

MYCOSTOP (11708N) Streptomyces K61
Dit middel voor professioneel gebruik wordt toegelaten tegen Pythium sp. and Fusarium sp. in de bedekte teelten van:
  • Vruchtgroenten bij toepassing via druppelirrigatiesystemen, een aangietbehandeling of zaadbehandeling (5 g product per kg zaad).
  • Snijbloemen en potplanten bij toepassing via druppelirrigatiesystemen, via een aangietbehandeling of een dipbehandeling van beworteld stek.
  • Bladgroenten, peulgroenten, vruchtgroenten, koolgewassen, wortel- en knolgewassen, ui-achtigen, stengelgroenten, aromatische kruidgewassen en aromatische wortelgewassen. Bij toepassing via zaadbehandeling (8 g product per kg zaad).
  • Bladgroenten, peulgroenten, vruchtgroenten, koolgewassen, wortel- en knolgewassen, stengelgroenten, aromatische kruidgewassen, aromatische wortelgewassen en bloembol- en bloemknolgewassen bij toepassing via een aangietbehandeling.
KUMULUS S (6147 N) Zwavel
Dit schimmelbestrijdingsmiddel wordt toegelaten in de onbedekte teelten van winter- en zomertarwe, triticale, pitvruchten, kers, pruim, perzik, druif, bessen, kruisbes, schorseneer, bloemisterijgewassen, boomkwekerijgewassen en vaste planten en in de bedekte teelt van aardbei, en tevens met een kleine toepassing als mijtenbestrijdingsmiddel in de teelt van braam. Het betreft een middel voor professioneel gebruik. Ter bescherming van niet-doelwit geleedpotigen/insecten worden bij de herregistratie nieuwe driftbeperkende maatregelen voorgeschreven voor de onbedekte teelten.

Bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: