Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloemen met de trein uit China, het gebeurt echt

Importbedrijf OZ Import uit Aalsmeer heeft deze maand voor het eerst een koelcontainer met salix per spoor uit China laten komen. De speciaal ontworpen koelcontainer is vertrokken uit Chengdu en heeft als eindbestemming OZ Import.

Deze route is mogelijk omdat de Chinese spoorwegen sinds kort weer zijn aangesloten op het Kazachstaanse spoornet en daarmee ook op het Europese railnet. De spoorweg Chongqing-Xinjiang-Europa (YuXinOu spoorlijn genoemd) komt via Kazachstan, Rusland en Polen uiteindelijk in het Duitse Duisburg uit.



OZ Import importeerde reeds Salix uit China, maar verzorgde haar logistiek tot nu toe middels transport via containerschepen. De producten zijn daarmee vijf weken onder weg. Met de trein kan de reistijd ondanks de afstand van meer dan 11.000 kilometer in zeventien dagen worden afgelegd.

Don van der Meer, (commercieel manager) reageert enthousiast: “Deze nieuwe logistieke opzet is niet alleen flexibeler en sneller, maar biedt ons ook de kans om met geconditioneerde containers de versheid en daarmee kwaliteit van de sierteeltproducten te vergroten.”

Christina Zhang, (supply chain manager) van OZ Import: “De Chinese overheid heeft samen met ons de bestaande supply chain aangegrepen om een eerste impuls te geven. Als deze eerste zendingen een succes zijn, zullen we hier gezamenlijk op het gebied van sierteelt in doorontwikkelen.”
Publicatiedatum: