Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rozenkwekerij wordt bio-volkstuin

Theo Olyerhoek (45) werkte van zijn 17e tot zijn 32e op de rozenkwekerij van zijn vader. Door omstandigheden moest hij het bedrijf stoppen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De klimaatgestuurde kas van de voormalige rozenkwekerij richt hij nu in als Veense Volkstuin, voor ieder die comfortabel en biologisch wil tuinieren. De deuren van De Veense Volkstuin staan open zaterdag 25 maart, want dan houden zij een open dag.

Steeds meer mensen ontdekken het plezier van volkstuinieren, het zelf met voedsel en plantjes en bloemen bezig zijn. In de kassen van de voormalige rozenkwekerij van Vener Theo Olyerhoek kan dat nu dus ook zonder dat consumenten op op het weer hoeven te letten. "Als het regent sta je droog; geen last van winterkou of zomerhitte. Alle seizoenen kun je planten en oogsten. Je kunt zó beginnen,’’ zegt Olyerhoek. "Zoek een stuk uit zo groot als je wilt, van 25 tot 100 vierkante meter, maakt niet uit. Het ligt gefreesd en al voor je klaar. Met een watergeefvoorziening en al, dus geen geklieder, zo relaxt als het maar kan. Vanaf ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat, alle dagen van de week, kun je er terecht. Je hoeft niet per se uit Roelofarendsveen te komen: vanaf de A4 ben je er zo, dus ook voor inwoners uit de wijde omtrek is dit interessant.’’



"Voor ouders is het leuk om samen met kinderen aan de slag te gaan, zodat ze zien en ervaren hoe groente en fruit groeit, wat je daarvoor moet doen en hoe heerlijk de eigen oogst dan smaakt. Maar voor iedereen is het gemak van tuinieren in de kas geweldig, want er zit natuurlijk ook een sociaal aspect aan: de gezelligheid, het contact. Mensen die elkaar helpen, een praatje maken, elkaars kennis delen, en even koffie drinken want daar gaan we ook voor zorgen."

Het leuke aan de Veense Volkstuin is, dat de tuiniers zelf veel inbreng krijgen. "Het is nu nog geen kant en klaar bedrijf, de tuiniers mogen zelf zeggen hoe ze het willen, wat ze handig lijkt en dan zorgen we daarvoor. Ik vind het leuk om het zo te doen: gewoon maar beginnen en dan stap voor stap verder, op een manier die de gebruikers zelf graag willen. Mensen moeten zich hier thuis kunnen voelen, daar gaat het om."



Nieuwsgierig geworden? Bel Theo: 0621507997 of Kees: 0623573010 of kom langs op Floraweg 94 in Roelofarendsveen.

De deuren van De Veense Volkstuin staan open zaterdag 25 maart, want dan houden zij een open dag.

www.deveensevolkstuin.nl
Publicatiedatum: