Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sprinklr bezorgt biologische planten aan huis

Biologische voeding is inmiddels in elke supermarkt te koop. Maar biologische planten zijn lastig te verkrijgen. Bij Sprinklr bestel je je biologische planten online en worden ze bij je thuisbezorgd. Dan krijg je er ook nog een app bij die je helpt bij het verzorgen van de planten.


 
Veel planten die je te koop ziet staan zijn helemaal niet geheel natuurlijk. "Veel planten bij de bouwmarkten en de gemiddelde bloemenwinkels zijn geteeld met gewasbeschermingsmiddelen, groeihormonen en remvloeistoffen", zegt kweker Nico Zonneveld uit Heerhugowaard. "Die plofplanten zien er heel goed uit op het moment dat je ze koopt, maar ze zijn helemaal niet sterk. Alle energie is gegaan naar het maken van een mooi plaatje, niet naar het ontwikkelen van goede wortels." Zonneveld is een van de drie kwekers waar Sprinklr, een jong bedrijf in Amsterdam, mee werkt voor de selecties buitenplanten die het bedrijf verkoopt. Sprinklr neemt ook planten af van biologische kwekerij Van Houtum in Doorn en van zorgboerderij Lindenhoff.
 
Sprinklr heeft selecties voor zonnige plekken, voor half-zonnige balkons of dakterrassen of schaduwtuinen. In elke selectie zitten minstens tien planten die onder je eigen ogen uitgroeien tot groene bossen en bloemen geven tot in de zomer. In de app die je krijgt lees je alle informatie over de planten en krijg je tips voor verzorging.
 
De ambitie van Sprinklr is om steden te vergroenen en mensen weer in contact te brengen met de natuur. "Iedereen voelt het, en er is ook nog eens veel wetenschappelijk bewijs: als je omringd bent door groen voel je je minder gestrest, wordt je sneller beter, voel je je gelukkiger", zegt Suzanne van Straaten, oprichter van Sprinklr. "Wij willen het zo makkelijk mogelijk maken, ook voor de stedeling zonder auto, om je eigen omgeving te vergroenen."
 
Sprinklr startte vorig jaar april met een crowdfundings-actie waarbij 20.000 euro werd opgehaald. Het bedrijf verkoopt selecties duurzame kamerplanten en buitenplanten.

Op 2 en 3 april staat Sprinklr ook op het Greenhouse Festival op het Westergasfabrieksterrein in Amsterdam.

Voor meer informatie: sprinklr.co
Publicatiedatum: