Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Arne Weverling haalt zetel, Karin Zwinkels onzeker

Arne Weverling heeft er waarschijnlijk goed aan gedaan zijn baan als wethouder op te zeggen. Met 33 zetels voor de VVD lijkt Arne, die op plek 29 stond, zeker van een zetel.

Voor Karin Zwinkels is de situatie nog onzeker. Vooraf vermoedde ze al afhankelijk te zijn van voorkeurstemmen en dat is inderdaad het geval. Zwinkels is als 30e geplaatst en het CDA stevent af op 19 zetels. Met 16.000 voorkeurstemmen zou ze alsnog de Tweede Kamer in kunnen.

In het Westland lag de opkomst met 81,2 procent iets boven het landelijk gemiddelde. De VVD was met 32,6 procent van de stemmen de grootste partij. CDA sleepte 19,3 procent binnen. Daarna volgt PVV, D66, SP, GroenLinks en het Forum voor de Democratie. ChristenUnie eindigde met 2,9 procent van de stemmen, gevolgd door de PvdA. Die laatste kwam met 2,5 procent flink lager uit dan in 2012.

Ook in Midden-Delfland eindigde de VVD bovenaan, gevolgd door het CDA. Daar vult D66 de derde positie in.

In Lansingerland wordt er ondertussen nog driftig geteld.


Publicatiedatum: