Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HortiContact Gorinchem van start

Tholen - Centrum van tuinbouwend en telend Nederland is deze week Gorinchem, waar gisteren in de Evenementenhal de HortiContact werd afgetrapt. Het optimisme in de branche is niet van de lucht: de beurs is uitverkocht, men zit niet om werk verlegen en bij veel standhouders kan men horen van nieuwe ideetjes, projectjes, investeringen, enz.

Uiteraard zijn wij aanwezig voor het maken van een uitgebreid verslag. Hieronder vast een tipje van de sluier:


Van linksboven mee met de klok: Blooming Breeders presenteert de samenwerking met Disney, de heren van Vase Life werken breiden in rap tempo hun markt uit, Smart2B is leverancier geworden van Epson Colorworks Benelux en timmert onder de naam HortiPrint aan de weg; en Schreurs houdt, samen met een handjevol andere veredelaars uit de sierteelt, de eer van de bloemenbranche hoog.



In Disneyland Parijs komt een heuse Nederlandse bloementuin. Tegenover het Newport Bay Club Hotel wordt een perceel van 3.000 m2 gevuld met bloemen, geleverd door Blooming Breeders en uiteraard met als doel, de Nederlandse bloemensector internationaal meer op de kaart te zetten. Het betreft een pilot en hoe een en ander verder rondom de tuin zal worden aangekleed ligt nog ter discussie.



Onno Böcker en Nick Mac Donald van Vaselife zitten niet stil. Er staat het nodige op stapel - we horen er gauw meer van - maar ook op de langere termijn ziet Nick mogelijkheden voor verbreding. Een daarvan zit hem in verpakkingen onder gecontroleerde atmosfeer. "In de groenten zijn ze daar al veel verder mee. We zijn afgelopen week op de Fruit Logistica wezen kijken om ons er daar meer in te verdiepen en ik geloof zeker dat er veel te winnen is op het gebied van houdbaarheid."



Met de Epson printers kan een kweker of exporteur etiketten watervast én in kleur afdrukken. Bovendien kan dat flexibel en sneller dan met bestaande printers. Anton & zn. geloven dan ook sterk in de toegevoegde waarde ervan en hopen de printers, waarvan het bedrijf van Anton Smart2B dealer in de Benelux is, vanzelfsprekend, de mensen zo breed mogelijk aan het verstand te brengen.


Zoals u van ons gewend bent volgt later op deze plaats nog een uitgebreid fotoverslag.

Publicatiedatum: