Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Anthuriumkweker Evanty toegetreden tot Fair Flora

Evanty uit Moerkapelle is toegetreden tot Fair Flora, het consumentenlabel dat duurzaamheid inzichtelijk maakt. De teler is specialist op het gebied van tropische en exclusieve Anthurium. Er worden twee maten potanthuriums geteeld en snij-anthuriums. “Samen met Fair Flora kunnen we duurzaamheid concreet maken voor ons bedrijf”, aldus Theo van Eeden Petersman van Evanty.

"We zijn al heel wat jaren betrokken bij een energieproject dat we hebben opgepakt met diverse ondernemingen hier in de buurt", vervolgt Van Eeden Petersman. "We wekken de energie centraal op en verdelen deze naar ieders behoefte. De rozenkweker neemt bijvoorbeeld meer elektriciteit af, wij gebruiken weer zijn restwarmte. Door samen te werken op dat vlak ben je veel efficiënter."

"Daarnaast gebruiken wij alle planten dubbel. De plant is eerst de basis voor de snij-anthuriums. Daarna telen we ze verder door, zodat er ook mooie potanthuriums uit groeien. Alleen zochten we wel al langere tijd naar een manier om dit soort zaken transparant te maken naar de consument toe. Dat is waarom we in zee zijn gegaan met Fair Flora."

"We zijn Fair Flora tegen gekomen tijdens Kom In De Kas. Ze verkochten duurzame pot-accessoires uit Afrika, waarbij een deel van de verkoop naar de vrouwen ging die de producten maakten. Dat vonden we interessant, zo zijn we in gesprek gekomen. Ook op dit gebied geloven we dat we samen sterker staan. Met de andere Fair Flora-telers samen kun je nieuwe duurzame methodes of producten ontwikkelen en tegelijkertijd maak je je eigen footprint inzichtelijk. Verbeterpunten worden dan beter duidelijk en dat is fijn."



Voor meer informatie:
Fair Flora
www.fair-flora.com

Publicatiedatum: