Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sunrock bestraat kleine 80.000m2 dak van Prologis met zonnepanelen

Sunrock heeft de distributiecentra van Prologis in Venlo (58.800 m2) en Nieuwegein (19.300 m2) voorzien van zonnepanelen. Sunrock neemt naast de ontwikkeling, bouw en exploitatie ook de investering voor haar rekening. De zonnepanelen worden op zeer korte termijn in gebruik genomen. Ongeveer de helft van de opgewekte stroom wordt door de gebruikers van beide distributiecentra afgenomen. De resterende stroom wordt aangeboden aan bedrijven en bewoners in de regio. ‘Venlo’ bestaat uit 14.352 zonnepanelen en heeft daarmee een capaciteit van 3,9 MWp, genoeg om 1.100 huishoudens van volledig groene stroom te voorzien. ‘Nieuwegein’ bestaat uit 5.337 zonnepanelen en genereert 1,4 MWp, genoeg groene stroom voor 400 huishoudens.

Johannes Duijzer, directeur Sunrock: “Wij richten ons volledig op grote daken van met name logistieke centra. In Nederland is er 31 miljoen m2 ongebruikte dakoppervlakte beschikbaar bij distributiecentra. Dat biedt de mogelijkheid om meer dan 750.000 huishoudens van stroom te voorzien. De samenwerking tussen Prologis en Sunrock is echt win-win: Prologis stelt ‘de daken’ beschikbaar, wij doen de investering en plaatsen de zonnepanelen. Bovendien dragen we zo bij aan de energietransitie die in Nederland plaatsvindt.”

Voor meer informatie:
Sunrock
Keizersgracht 534
1017 EK Amsterdam
The Netherlands
T: +31 (0)20 760 3776
E: info@sunrock.nl
www.sunrock.nl

 

Prologis
Gustav Mahlerplein 17-21
1082 MS Amsterdam
T: +31 20 655 66 66
www.prologis.com 

Publicatiedatum: