Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BVB Substrates geeft klant inzicht in milieu-impact van haar mengsels

BVB Substrates heeft onlangs de milieu-footprints doorgerekend van vrijwel al haar producten waaronder substraten voor de orchideeënteelt, fruitteelt, boomkwekerij en stedelijk en openbaar groen. Deze footprints zijn berekend op basis van de Ecochain methodiek middels een Life Cycle Analysis (LCA).


fotocredits: BVB Substrates

Omdat BVB Substrates een realistisch en compleet beeld wil hebben van de milieu-impact van haar mengsels, is er gekozen voor een uitgebreide reeks van 30 milieu impactfactoren, waaronder klimaatverandering (CO2), zoetwatertoxiciteit, eutrofiëring en smog. Deze impactfactoren vormen samen één waarde die de milieu-impact uitdrukt in €: de milieukostenindicator (MKI). Door middel van deze waarde kan men snel en op een begrijpelijke manier inzien wat de milieu-impact is van een product.



“Het stopt niet bij dit inzicht”, zegt Sanne Veenbaas, manager duurzaamheid bij BVB Substrates. “Nu wij inzicht hebben in de duurzaamheidsprestatie van onze mengsels, kunnen wij onze klanten een advies bieden om zijn of haar mengsel te verduurzamen, uiteraard met gelijkblijvende of verhoogde kwaliteit.”



BVB Research, onderdeel van BVB Substrates, gaat de LCAs inzetten voor duurzame innovatie. BVB Research beschikt over eigen laboratoria en een proefkas waarmee tijdens de zoektocht naar een duurzamer substraat, de kwaliteit van nieuw ontwikkelde substraten uitgebreid kan worden getest.

Voor meer informatie:
BVB Substrates
Californischeweg 10 B
5971 NV Grubbenvorst
www.bvb-substrates.nl/duurzaamheid

Publicatiedatum: