Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gert-Jan van Hattem, Sproeibedrijf van Hattem

“Nieuwe methode chloorspuiten is goed bevallen”

Tholen - Het is belangrijk om het voorjaar tegemoet te gaan met een van vloer tot plafond gereinigde en ontsmette kas. Weg met alle achtergebleven bestrijdingsmiddelen en ander vuil. Om er zeker van te zijn dat de kas optimaal wordt ontsmet, is machinaal chloor spuiten de gangbare techniek. Sproeibedrijf Van Hattem uit Rotterdam is gespecialiseerd in deze manier van ontsmetten en heeft flink geïnvesteerd in een nieuw techniek. Eigenaar Gert-Jan van Hattem legt uit hoe zij te werk gaan.



“De manier waarop wij chloor spuiten is uniek in Nederland. We zijn het enige bedrijf dat werkt met pompen die een enorme kracht kunnen produceren. We zetten een spuitkar in het midden van de tralie. We spuiten links en rechts tegelijk, meer dan tien meter breed en zeker drie meter hoog. Dit doen we drie keer binnen twee tralies, waardoor we continue overlapping hebben. De pomp spuit met een kracht van tachtig bar zo’n 100 tot 120 liter per minuut. Dat geeft aan het einde een werkdruk van zeker 40 bar. En dat is veel. Het chloor komt in alle hoeken, roeden en gaten en alles wordt goed nat gespoten. Dat resulteert in een optimale ontsmetting.”


Zo gaat het in zijn werk

Van Hattem is vier jaar geleden gaan experimenteren met machinaal chloorspuiten. Twee jaar geleden hebben ze pompen aangeschaft die speciaal ontworpen zijn voor het verwerken van chloor. “De oude pompen waren na een paar uur al kapot doordat het chloor enorm corrosief is. Deze nieuwe pompen zijn speciaal gemaakt voor het verwerken van scherpe producten. Nu kunnen we de klus achter elkaar afmaken waardoor we de capaciteit enorm kunnen opvoeren. We halen tot wel twintig hectare per dag.”



Naast machinaal chloorspuiten is Sproeibedrijf Van Hattem gespecialiseerd in het handmatig of machinaal krijten van kassen en het verwijderen van die krijt.

Voor meer informatie:
Sproeibedrijf Van Hattem
Gert-Jan van Hattem
Bovendijk 198
3045 PD Rotterdam
T: (010) 511 64 35
M: 0653219201
F: (010) 511 36 29
E: info@van-hattem.nl
www.van-hattem.nl