Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans van der Meijs klaart klus

P. van Dam & Zn breidt koelcellen uit van 400 naar 1800 m2

Op het terrein van ’s werelds grootste bloemenveiling, Flora Holland bevindt zich te Honselersdijk sinds 1999 het bedrijf P. van Dam & Zn. BV. De locatie van dit Westlandse bedrijf heeft een oppervlakte van meer dan 5000m2 en was anno 2017 toe aan een uitbreiding van het koelcellencomplex.



Met medewerking van Hans van der Meijs bv is ervoor gekozen om de 2 bestaande koelcellen met een totaal vloeroppervlakte van ca. 400m2 netjes in fasen te demonteren en de panelen en deuren hiervan her te gebruiken voor de nieuw te bouwen cel van ca 1800m2. Het tekort aan panelen is aangevuld met nieuwe panelen. Een gedeelte van het koelcelplafond is dusdanig verstevigd met spanten zodat er opslag op mogelijk is. Hierdoor ontstaan er extra vierkante meters opslag die voor de bedrijfshal weer benut kunnen worden.



Ook over de verlichting is nagedacht: er zijn in totaal 100 stuks nieuwe LED lampen gemonteerd. De 2 bestaande koelinstallaties zijn voor hergebruik ingenomen en er is een goede gebruikte koelinstallatie met nieuwe Bitzer compressors en nette gereviseerde dubbelzijdige Helpman verdampers geleverd en aangesloten voor deze cel.



Het koudemiddel is een milieu vriendelijk koudemiddel. Op deze manier is er optimaal gebruik gemaakt van het hergebruiken van materialen, een mooie gezamenlijke stap in de richting van een circulaire economie.

Voor meer informatie:
P. van Dam & Zn. BV
Middel Broekweg 39
2675 KD Honselersdijk
T: 0031 174 638787
F: 0031 174 638777
E: info@pvandambv.nl
www.pvandambv.nl


Hans van der Meijs BV
Nieuw Oranjekanaal 85
3151 XL Hoek van Holland
T: 0174-254871
E: info@hansvandermeijs.nl
www.hansvandermeijs.nl
Publicatiedatum: