Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
John Elsgeest:

Flower Circus met groot enthousiasme onthaald in Irkoetsk

Tholen - De bloemen gingen van hier met de vrachtwagen naar Irkoetsk. Kijk eens op de kaart en u begrijpt: dat is een aardig ritje. Maar toch niet te ver voor John Elsgeest, die er, samen met arrangeur Ruud Hazelaar, afgelopen week naartoe ging met het vliegtuig om de bloemisten ter plaatse met een bloemenshow te inspireren en het Nederlandse assortiment te tonen.



Sinds september is John begonnen met Flower Circus, een bedrijfje dat bloemen wil promoten door deze letterlijk bij de bloemist en consument overal ter wereld te laten zien. "Groots opgezette promotiecampagnes of een indrukwekkend, 100 meter lange wand met rozen zijn gaaf, maar een consument heeft 15 of 20 euro over voor een mooi boeket. Daarom wil ik laten zien: voor dit budget kun je al iets heel moois maken en de consument verrassen. Ik geloof dat dat echt werkt."



In het verleden werkte John voor Deliflor en werden er een aantal maal per jaar ook bloemenshows gehouden, maar dan alleen met chrysanten. "Mooi, maar dat is toch niet het hele assortiment, waardoor je niet zo groots kan uitpakken als nu. Samen met de importeur ter plaatse nodigen wij de klanten en prospects van de importeur uit en organiseren we een heel programma rondom een bepaald thema. Samen met een bekende Nederlandse arrangeur die tijdens de show zorgt voor al het mooie bloemwerk, doe ik zogezegd de storytelling (het verhaal achter de bloem; de productie, de bedrijven, etc.). Hierdoor ontstaat een dynamisch geheel, waarbij de bloemisten zich geen minuut hoeven te vervelen."



Deze opzet werkt, zo hebben nu al een aantal reizen laten zien. Ook staan er een aantal nieuwe shows gepland en zitten er weer andere in de pijplijn. "Zeker in Oost Europa en Rusland, is mijn ervaring, zijn bloemisten erg geïnteresseerd en nieuwsgierig. Afgelopen week in Irkoetsk trokken we een volle zaal, met mensen die in een aantal gevallen zelfs van ver met het vliegtuig waren gekomen. En die - dat was ook bijzonder - met ons op de foto of een poster gesigneerd wilden hebben. Alsof we beroemd zouden zijn. Maar dat is het niet: ze vonden het tof dat wij, vreemde Hollanders, met mooie en bijzondere bloemen helemaal naar hen toegekomen waren." Ook moeten we ons realiseren, meent John, dat we hier omringd zijn met tuinbouw en sierteelt en dat we dingen als de tuinbouwschool, een demokwekerij, Wageningen en andere instellingen om de hoek hebben, maar dat dit een unicum is in de wereld. Hierdoor ontbreekt het in sommige landen vaak nog aan goede bloemen- en plantenkennis.



Bedrijven, die hun product in de spotlight hadden tijdens de show waren o.a. Deliflor, van der Drift Roses, Beyond Chrysanten, Special Orchids, Chrysal, Florein Gerbera, Zentoo, Van der Lugt Lisianthus, Dutch Green Centre en Amaryllisinfo. De laatste tijd, nu het balletje echt is gaan rollen, gebeurt het ook steeds vaker dat een kweker of veredelaar John zelf benadert met de vraag of ze mee kunnen doen. "Aan de aandacht die wij trekken en het enthousiasme waarmee we bestookt worden, merk je dat het werkt. We zien soms zelfs - zoals nu in Irkoetsk - dat een show direct tot bestellingen leidt. Dus we zitten op de goede weg. En wanneer een bedrijf diens product in de spotlight wil hebben tijdens een bloemenshow van Flower Circus, dan kan dat natuurlijk!”


Voor meer informatie & mogelijkheden deel te nemen:
Flower Circus
John Elsgeest
T: +31 651 26 36 56
E: info@flowercircus.nl
www.flowercircus.nl