Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Extra grote waterberging in Zuidpolder Delfgauw

Het klimaat verandert. Dat merken we allemaal. Het wordt warmer. En er vallen vaker hevige plensbuien. En omdat niemand zit te wachten op wateroverlast, worden daartoe her en der nu alvast maatregelen genomen. Zoals de aanleg van een waterberging in de Zuidpolder van Delfgauw tussen de A13 en Pijnacker-Nootdorp.

Vorige week gaven hoogheemraad Hans Middendorp en wethouder Jaap van Staalduine van de gemeente Pijnacker Nootdorp het stokje over aan de aannemers Verboon Maasland en Dijkshoorn Infra. Zij gaan aan de slag voor een veilig én mooi gebied.


A: Herinrichting Bergboezem, B: Noord-Zuidverbinding, watergang met doorgaand fiets- en ruiterpad, C: Fietspad naar Ruyvensemolensloot, D: Fietspad Wilgenweg-Zuideindseweg inclusief natuurvriendelijke oevers

Om de kans op wateroverlast te verkleinen, wordt er in de Zuidpolder van Delfgauw een grote waterberging aangelegd. Deze waterberging zal niet altijd onder water staan, maar slechts in geval van hevige regen. Daardoor is het mogelijk om het gebied opnieuw in te richten met voetpaden, een fietspad en een ruiterpad. Hiermee maken we dit mooie open weidegebied gebied niet alleen veiliger, maar ook mooier en leuker om er te vertoeven. Bovendien kunnen fietsers gemakkelijker van en naar Oude Leede fietsen.

Een dergelijk plan heeft impact op de omgeving. Reden om alle partijen in die omgeving steeds actief bij de plannen te betrekken en reden om ook nu samen met de betrokkenen stil te staan bij de start van de werkzaamheden.

Bron: Hoogheemraadschap Delfland
Publicatiedatum: