Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groen schittert op Spoga Gafa, Keulen

Met iets meer als 40 000 bezoekers en een internationaal aandeel van 64% buitenlandse bezoekers uit 114 landen mag de Spoga Gafa zich terecht een internationale tuinbeurs noemen. Ook onder de exposanten - gezamenlijk 2152 stuks - waren 61 landen vertegenwoordigd. Naast de tuincentra, zo observeert Oliver Mathys, zit vooral de afzet via de grote retailers en bouwmarkten in de lift.



Voor de tweede keer bouwde Oliver op de beursvloer verschillende 'Green Solutions inspiratie-eilanden'. Hier werden vijf thema's uitgelegd. "De insteek is simpel: op een oppervlakte van 6x6 m word één thema gepresenteerd, met als insteek de consument van afdeling naar afdeling te bewegen (cross-selling). De afdeling zelf overstijgen is iets waar men in de praktijk, waar de vakhandel nog veel moeite mee heeft.



Op de beurs staan de plant in het middelpunt, en ook dit jaar was de Nederlandse sierteelt sterk vertegenwoordigd. Aanwezig waren o.a. Optiflor, Air So Pure, Smit kwekerij, Special Plant Zundert, Corn Bak, Fachjan Project plants, FloristHolland, Kwekerij Vredebest, VDE Plant, Henk Braam, en niet te vergeten Arendshoeven, die met de prachtige hangplanten een echte eyecatcher was.



Mathys heeft dit alles gerealiseerd in nauwe samenwerking met Konni van Delft en haar team, die voorbereidende werkzaamheden en uitwerking voor haar rekening nam. "Het is nu natuurlijk hopen dat er vanuit de tuincentra met onze opzet, planning en productinformatie aan de slag gaan wordt, en dat men er op de winkelvloer een succes van maakt."



Over de beursvloer werden verschillende rondleidingen gegeven, zoals door de Nederlandse schrijver, trendscout en blogger Judith Baehner. Zij nam geïnteresseerden mee in de trends en consumentwensen van de toekomst.



De volgende editie van de Spoga Gafa zal plaatsvinden van 1-3 september 2019.



Publicatiedatum: