Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwe schooljaar van start gestart

Een miljoen rozen voor Moskou

Voor de start van het nieuwe schooljaar heeft rozenkwekerij Podosinky zo'n 1 miljoen extra rozen aan Moskou geleverd. Het betreft ongeveer 20 rozenvariƫteiten die over de duur van een aantal dagen verkocht zijn, vertelt de minister van Landbouw en Voeding in de regio Moskou, Andrey Razin.

"Voor alle kwekers in de omtrek is de eerste schooldag een belangrijke dag. Ze hebben miljoenen tulpen, hyacinten, lelies en narcissen gekweekt", benadrukt de heer Razin.

Het kassencomplex Podosinky is gelegen in het Dmitrovsk-gebied binnen de agglomeratie van Moskou. Rozen worden er in verschillende lengtes gekweekt op een oppervlakte van 9 hectare, waarbij gebruik wordt gemaakt van Nederlandse technologie.

"Lokale bloemen uit Moskou hebben het voordeel dat ze vers zijn en dat de weg van producent naar consument kort is", aldus Razin op.

Volgens de minister zijn er vijf bedrijven die bloemen kweken in het stadsgebied van Moskou. Naast het kassencomplex Podosinky zijn dit het Yegoryevsk kassencomplex, LLC Mosrosa-, Ramensk-kassen en Š”JSC Agrarnoe. De gezamenlijke productiecapaciteit bedraagt 35 hectare.

Podosinky produceerde vorig jaar in totaal 23 miljoen bloemen. Het aantal stelen dat door deze vijf kwekers gezamenlijk geproduceerd werd, was ongeveer 50 miljoen stelen.

Bron: 360tv.ru
Publicatiedatum: