Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In Denemarken verrijst een cannabis-imperium

In Odense, opFunen, bouwt Spectrum Cannabis aan het kassencomplex waar binnenkort voor 20 ton cannabiszal worden geproduceerd. "We willen een spectrum van alle goedgekeurde medicinalesoorten telen, vandaar de naam," vertelt Lars Thomassen, directeur van SpectrumCannabis. Na een succesvolle carrière van dertig jaar in de reclamebranche dachtde 64-jarige Thomassen de komende jaren te kunnen genieten van zijnwelverdiende rust. Toch heeft hij in plaats daarvan ervoor gekozen het nieuwe SpectrumCannabis te leiden, een bundeling van Danish Cannabis en het Canadese CanopyGrowth, dat wereldwijd een van de grootste producenten is van medicinalecannabis.

Spectrum Cannabisis een van de achttien Deense bedrijven die een vergunning hebben gekregen omcannabis te telen. Lars Thomassen wist cannabis-gigant Canopy Growth erbij tebetrekken. Tot nu toe heeft het Canadese bedrijf al zo'n 20 miljoen euro in deonderneming geïnvesteerd. De eerste stekken zijn afkomstig uit de kassen vanCanopy Growth in Spanje. Door met stekken te werken, verzekert het nieuwebedrijf zich ervan dat de planten dezelfde werkzame stoffen bevatten als demoederplant.

Rene Jensen enFlemming Østerhaab hebben twintig jaar lang orchideeën gekweekt in de kassenwaar binnenkort de cannabis zal staan. In elke kas was plaats voor maar liefst 110.000planten. Geen van beiden heeft ervaring met het telen van cannabis, maar ze makenzich geen zorgen. Ze zijn verschillende keren naar Canada geweest om te kijkenhoe ze daar werken. Ook Lars Thomassen denkt dat het telen van cannabis nietheel anders is dan het telen van orchideeën. "Je komt dezelfde problemen tegen.Beide planten hebben veel warmte nodig. Alleen moeten we zorgen dat het watervolkomen vrij is van gewasbeschermingsmiddelen," vertelt hij.

www.expressen.se

Publicatiedatum: