Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw van Husqvarna: T525 kettingzaag

De boom in met lichtgewicht kettingzaag

Husqvarna introduceert de kettingzaag T525. Het is met amper 2,7 kilo één van de lichtste kettingzagen ter wereld. De machine met benzinemotor is ontworpen om krachtige snoeiprestaties te leveren met optimaal gebruiksgemak voor professionele boomverzorgers.



Krach
De nieuwe Husqvarna T525 biedt krachtige prestaties. De ergonomische handgreep aan de bovenkant van de machine maakt snoeien makkelijker. De belangrijkste troef is echter de krachtige motor (27 cc, 1.1kW) van de lichtgewicht zaag. Die zorgt voor een verhoogde productiviteit aangezien het lage gewicht niet ten koste gaat van vermogen en prestaties. Het lichte gewicht minimaliseert bovendien de lichaamsbelasting tijdens het werk. Door de hoge kettingacceleratie gaat snoeien razendsnel mede omdat de X-Torq motor van Husqvarna meer vermogen heeft in vergelijking met kettingzagen in dezelfde klasse. Met een gelijke hoeveelheid brandstof kan bovendien meer werk worden gedaan. De X-Torq motor zorgt ook voor minder uitlaatgassen.



Gemak
Dankzij een nieuw ontworpen veer vergt het startsysteem minder trekkracht, dus minder inspanning om de motor te starten. Dat is erg prettig wanneer je bijvoorbeeld in een boom werkt en je moeilijk kunt bewegen. De zijdelingse kettingspanner is eveneens een uitkomst als je hoog boven de grond werkt. Ook het onderhoud van de T525 is eenvoudig mede dankzij een snel los te klikken luchtfilter, opklapbrandstofdoppen en verzonken zaagbladmoeren.

Verkrijgbaarheid

De Husqvarna T525 kettingzaag met 30 cm zaagblad is vanaf € 429 (excl. btw) verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op www.husqvarna.nl.

Bron en beeldmateriaal: Husqvarna Nederland

Publicatiedatum: