Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noors tuincentrum breekt grens 100 miljoen aan bloemen

De gebroeders Erling en Ola Ølstad begonnen begin jaren ’80 met één Mester Grønn winkel. Nu heeft Mester Grønn 119 filialen in Noorwegen. Erling en Ola zijn respectievelijk administratief directeur en bestuursvoorzitter.

De afgelopen vijf jaar is de omzet van Mester Grønn met meer dan 30 procent gestegen. Vorig jaar zette de keten maar liefst 7 miljoen euro meer om dan het jaar ervoor. In de 35 jaar van zijn bestaan is het bedrijf alleen maar gegroeid.


beeld: Mester Grønn

Online verkoop groeit

Het succes is volgens Ølstad deels te danken aan de aandacht voor kwaliteit en het informeren van de consument. Ook de groeiende trend om online bloemen te bestellen is goed voor een deel van de omzet. Ølstad wil geen concrete cijfers geven, maar denkt dat deze groei wel zal doorzetten. Dit ondanks de zwakke kroon, die de omzet negatief beïnvloedt.

Vorig jaar opende Mester Grønn drie nieuwe filialen. Ook in 2018 zal het bedrijf weer uitbreiden met de overname van een zaak in Bergen en de opening van een nieuw filiaal in Østerås.

hier voor het volledige artikel (Noors)

Publicatiedatum: