Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deense teler maakt Begonia Maculata uit zaad

De plant staat bekend onder de naam 'Trout Begonia', maar heeft in werkelijkheid helemaal niets visachtigs. Alleen de witte spikkels geeft het met enige fantasie iets van een forel. Hoe dan ook, het is nu dat de Deense kweker By Growers de Begonia Maculata weer op de markt brengt. "Het probleem met deze plant is dat ze heel moeilijk grootschalig kan worden gekweekt. Daarom besloten we de Begonia Maculata uit zaad te gaan produceren in plaats van uit stekmateriaal", vertelt Nicolai Abildgaard ons. 


Jesper Madsen van By Growers op de IPM Essen 2018, met de Begonia Maculata in de hand.

“Het product zal nog steeds hoogwaardig zijn, maar door begonia's te kweken uit zaden kan gemakkelijker aan de vraag worden voldaan. We zullen potten van 12 cm aanleveren en de gemiddelde prijs zal rond de € 3.50 schommelen.”


Begonia Maculata

De kweekduur is echter lang. Daarom zal de aanvoer in eerste instantie beperkt zijn. "Wanneer het goed zal aanslaan, zijn we van plant de productie in 2019 op te schroeven.”

Meer informatie:
Nicolai Abildgaard
By Growers
+45 6595 1134
na@bygrowers.dk

Publicatiedatum: