Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste kwekersrecht voor hortensia in China

In China heeft men kwekersrecht verleend aan Hydrangea macrophylla You&Me Miss Saori ('H2002'). Tijdens de Garden Trials and Trade in Nederland van afgelopen juni hebben Shujun Yu van Bejing Hengda Agforest PBR & TM Attorney en Kim van Rijssen van Plantipp BV het Chinese certificaat overhandigd aan Satoki Matsui van Plant Network. Volgens de heer Yu is You&Me Miss Saori het eerste Hydrangea ras dat is geaccepteerd voor kwekersrecht in China.



You&Me Miss Saori is veredeld door Mr. Ryoji Irie uit Japan. Hij vernoemde deze plant naar zijn vrouw Saori. Miss Saori heeft dubbelbladige bloemen met een wit hart en helder roze randen. De bloemen vormen een mooi contrast met de donkere bladeren die in het voorjaar en in de herfst bordeauxrood worden. Deze variƫteit bloeit op eenjarig hout. In 2014 heeft You&Me Miss Saori de titel 'Plant van het jaar' op de RHS Chelsea Flower Show in het Verenigd Koninkrijk gewonnen.



bron: Plantipp
Publicatiedatum: