Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fresh Pod

"Bloemen en planten tot 30% langer vers"

"Fresh Pod is op allerlei manieren in te zetten om verse producten als groenten, bloemen en planten langer vers te houden en zo onnodige weggooi te voorkomen. Elke leverancier kan, door het strooien van Fresh Pod, bijdragen aan vermindering van weggooi en de consument kan tot 30% langer laten genieten van zijn of haar producten", vertelt Willem Geleijn van LogiFlora.

Ethyleen
Ethyleen is dé boosdoener die producten sneller laten verouderen. Met Fresh Pod producten kunnen koelcellen of winkelruimten naar eigen zeggen Ethyleen-vrij gehouden worden en zo kan voorkomen worden dat 'één rotte appel alle anderen aantast'.


bron foto: sophieinthesticks.co.uk

Vooral bij koolsoorten (Brassica bijvoorbeeld) zou de effectiviteit van Fres Pod zijn aangetoond. Mooie bijkomstigheid is dat wanneer het product na +/- 6 maanden is uitgewerkt, het als kunstmest in de tuin gebruikt kan worden.

Geen afval
Het product bestaat uit kleine OMRI bollen die te verkrijgen zijn in zakken van 5,8 en 28 gram, die op hun beurt weer bedekt worden door een beschermende verpakking. De natuurlijke formule communiceert met ethyleen en verandert dit in mangaandioxide (bruinsteen). Op deze manier wordt het product na gebruik kunstmest en is er dus geen afval.

Voor Nederland is Willem Geleijn van LogiFlora BV gevraagd om zijn netwerk hiervoor in te gaan zetten.

Voor meer informatie:
Fresh Pod
E: willem.geleijn@logiflora.nl
www.freshpod.nl

Publicatiedatum: