Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
voor snijrozen, tulpen en pioenrozen

Atmosfeerkrat verlengt vaasleven

Een efficiënt hulpmiddel in het verlengen van de houdbaarheid van snijbloemen is de zogenaamde 'gecontroleerde atmosfeerkrat' (CA box). Geplaatst in een koelcel creëren bloemen in deze kratten, ontwikkeld door het Franse bedrijf Janny MT, hun eigen optimale atmosfeer. 

Door gebruik te maken van het 'ademen' van de bloemen zou een significante verlenging van de houdbaarheid zijn te realiseren: tot 20 dagen voor rozen of tulpen en tot 8 weken voor pioenrozen. De optimale (want door de bloemen zelf gecreëerde, verzadigde) luchtvochtigheid in de kratten zorgt voor versheid gedurende de hele bewaartijd, evenals het behoud van de eigenschappen van de bloemen (vaasleven, kleur, etc.).



Dankzij deze kratten kunnen snijbloemenleveranciers besluiten, indien gewenst, de verkoop gedeeltelijk uit te stellen om nog betere prijzen te behalen, bijvoorbeeld wanneer een Moederdag of Valentijn in zicht is. 

Voor meer informatie:
Janny MT
La Condemine
71260 Péronne
France
T: +33.3.85.23.96.20
F: +33.3.85.23.96.20
www.jannymt.com
Publicatiedatum: