Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Precisie-bemesting met irrigatiebeheer bij Blumen Colmorgen

Een jaar na de installatie van het AMI Penta bemestingssysteem heeft het in Duitsland gevestigde Blumen Colmorgen niet alleen aanzienlijke tijdwinst geboekt, maar ook de productiekwaliteit verbeterd. Naarmate het bedrijf groeit, zal het systeem naar behoefte worden aangepast.

Blumen Colmorgen, opgericht in 1880, heeft meer dan een eeuw ervaring in de glastuinbouw. Het bedrijf produceert kamer- en potplanten op een areaal van 5000 m2. Dit vereist een geoptimaliseerde bemestingsmethode. "We werken sinds 1979 samen met Senmatic aan bemesting en irrigatie omdat onze productieprocessen het beste op de markt vereisen," zegt directeur Sven Colmorgen.



Productieoptimalisatie door geavanceerde, flexibele bemesting
Bemesting is belangrijk voor commerciële kassen, omdat het voor de juiste pH-waarde, nutriëntengehaltes en omstandigheden zorgt voor elke teelt en cultivar en een hoogwaardige productie mogelijk maakt. Om voor alle planten optimale omstandigheden te creëren, moet een meststoffenmixer echter goed beheerd kunnen worden, omdat cultivars verschillende behoeften hebben.

De AMI Penta meststoffenmixer van Senmatic wordt gebouwd voor en aangepast aan de behoeften van elke specifieke gebruiker. Met de ingebouwde software van het systeem kunnen gebruikers maar liefst 100 irrigatiegroepen en 20 recepten creëren. Dit biedt flexibiliteit voor producties met wisselende teelten en cultivars.

"Het systeem wordt bediend vanaf een touchscreen en kan worden aangesloten op een laptop of tablet voor eenvoudige bediening op afstand," vertelt Mads Andersen, R&D Manager bij Senmatic. Hij zegt dat het gebruiksgemak van het apparaat een van de belangrijkste verkoopargumenten is en dat de AMI Penta een van de meest gebruiksvriendelijke en eenvoudig verstelbare meststoffenmixers is op de markt. 

Tijd- en kwaliteitsvoordelen 
Ook Blumen Colmorgen koos voor de AMI Penta om de gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit: "Het is essentieel dat we onze methoden kunnen aanpassen om de kwaliteit van onze producten te kunnen verbeteren," zegt Sven Colmorgen. Volgens hem is de programmering van de AMI Penta verrassend eenvoudig.

"In vergelijking met eerdere bemestingssystemen besteden we minder tijd aan programmeren en beheer. In de weinige gevallen waarbij we hulp nodig hadden, was het team van Senmatic snel en uiterst bekwaam. We ervaren een aanzienlijk verbeterd probleemoplossend vermogen met de online dienstverlening." En er zijn ook andere voordelen: "We hebben de verkoop met 5% verhoogd door de verbeterde kwaliteit van onze producten en de preciezere bemestingsdosering."

Een meststoffenmixer die meegroeit
Naarmate de tuinbouwsector vordert, zijn er ook ontwikkelingen in de bemestingsmethoden en kastechnologieën waar het van afhankelijk is. Investering in de juiste apparatuur is cruciaal om voordelen op de lange termijn en concurrentievermogen te waarborgen. 

Mads Andersen: "Je meststoffensysteem moet met je bedrijf kunnen meegroeien." Elke systeem- en technologie-upgrade is duur, zegt hij. Daarom is de unieke modulariteit van de AMI Penta zo belangrijk.

"Het betekent dat het systeem kan worden aangepast op veranderingen in productieprocessen, nieuwe vereisten of verhoogde ambities,” zegt hij. “Het kan indien nodig worden uitgebreid met extra modules of aangepast voor nieuwe of andere teelten.” Hierdoor kan de productie in de toekomst worden verhoogd en geoptimaliseerd zonder dat er in een nieuw bemestingssysteem moet worden geïnvesteerd.

Bij Blumen Colmorgen zijn de ambities hoog. Sven Colmorgen: "Ons bedrijf blijft groeien, dus hebben we systemen nodig die met ons bedrijf mee kunnen veranderen en uitbreiden. Onze ervaring is dat er niets beter is dan de AMI Penta. Zowel de productieprocessen als de kwaliteit zijn beter."

Voor meer informatie:
Senmatic
Industrivej 8
5471 Søndersø (Soendersoe)
Denmark
+45 64 89 22 11
Publicatiedatum: