Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lundager, Michel Teekens

Een display vol met miniplanten

Tholen - Miniplanten zijn hip. Open Pinterest en je wordt bedolven onder de prachtigste composities van groene plantjes in glazen terrariums. Via (lifestyle)winkels en tuincentra vinden de miniplanten gretig aftrek bij de consument.
 
Aanbod van A tot Z
Lundager specialiseert zich al sinds 1985 in de kweek van mini groene planten. In drie kwekerijen met een totale oppervlakte van 4,5 hectare worden meer dan 300 verschillende soorten gekweekt. “We leveren met name groene planten. Van Anthurium tot Zamioculcas - van A tot Z”, lacht Michel Teekens.



Met het grote aanbod en de jarenlange ervaring Lundager is een bekende naam in de markt. "Kwaliteit staat te allen tijde bovenaan, dit is ons handelsmerk “Als je de naam Lundager laat vallen, is altijd de reactie: o, dat is die kweker van miniplantjes.”


 
Gevestigd in Nederland
In oktober richtte het Deense bedrijf een Nederlandse B.V. op om met name de communicatie met klanten te verbeteren. Michel staat aan het roer van de Hollandse vestiging. Denemarken blijft het bestaande afzetgebied bedienen. Vanuit Nederland wordt de export geregeld naar onder andere het zuiden van Europa via de diverse exporteurs in Nederland.



De vestiging in Nederland was volgens Michel een goede zet. “We hebben ook een verdeelcentrum bij FloraHolland in Aalsmeer waar vandaan we diverse klanten in het land bedienen. Sinds we eind vorig jaar zijn begonnen, zien we een stijgende lijn in orders.”
 
Dat succes wordt mede gevoed door de trend van het moment. “Vier jaar geleden begon het met winkeliers die de miniplantjes als aanvulling op het interieur in de winkel zetten. Ze merkten dat klanten dat zo leuk vonden dat ze de plantjes ook wilden kopen. Nu zie je meer en meer in winkels dat er miniplantjes worden aangeboden.”
 
All-in-one concept
Op die trend speelt Lundager handig in met een nieuw concept: een compleet gevulde display, klaar om in de winkel te zetten. Het display is gemaakt van biologisch MDF en kan naar wens van de klant ook fullcolour bedrukt worden. “Binnen 3 weken kunnen we een custom made product afleveren bij de klant.” De displays zijn ook stapelbaar. “De afmetingen zijn zo bedacht dat vier gestapelde displays een maximale hoogte hebben voor belading in een vrachtwagen.”
 


De nieuwe display is in de afgelopen maanden al verschenen bij discounters en tuincentra in Portugal, Frankrijk en Duitsland. “Bij elkaar zijn dat zo’n 4.000 stuks en dat zijn 240.000 planten. Ook diverse Nederlandse afnemers hebben hun interesse getoond. Hier is nog niets definitief maar dit is een kwestie van tijd. Vaak zie je na een periode van drie jaar of een concept aanslaat of niet. We kunnen nu na drie maanden al spreken van een behoorlijk succes."
 
Voor meer informatie:
Lundager Nederland
Michel Teekens
T+316 28 057 507
michel@lundager.nl
www.lundagershop.com

Publicatiedatum: