Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wederom nieuwe kas toegevoegd aan productielocatie Floritec Xclusive Cuttings in Oeganda

De laatste 6 jaren heeft Xclusive Cuttings, de productielocatie van Floritec in Oeganda, er ieder jaar één of twee kassen bij mogen bouwen. Vorige maand werd daar wederom een chrysantenkas aan toegevoegd, waarmee de teller nu op 16 kassen voor stekproductie staat. Dagelijks werken hier 600 mensen en op jaarbasis worden er 200 miljoen stekken geproduceerd.



Gewerkt wordt met metalen kassen, gedekt met plastic, per stuk een 0,5 hectare groot. Kassen van glas zouden onder de evenaar echte ovens worden wat niet goed is voor de medewerkers en de gewassen. De kassen hebben een open ventilatie in het dak en gevels met insectengaas voor de horizontale ventilatie.



Een kas in Afrika kost – als je het goed wilt doen – behoorlijk wat geld. Ontwikkelingen in de markt van afnemers, denk b.v. aan de gewenste noodzakelijke beperking van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en vermindering van de belasting van het milieu en de leefomgeving, worden bij elke stap voorwaarts dan ook sterk meegenomen.



Floritec investeert o.a. in robuuste teelttafels waarop millieuvriendelijker kan worden geteeld en in energiebesparende led-verlichting om knopvorming in o.a. chrysant, aster en celosia tegen te gaan. Ook wordt geld vrijgemaakt voor de ontwikkeling van automatische buitenschermen, een hoge druk mist installatie, klimaatboxen en ventilatoren, dit teneinde het klimaat voor groei te optimaliseren.



Voor meer informatie:
Floritec Breeding
Van Hemessenkade 7
2481 BG Woubrugge
T: +31 (0) 172 518 963
F: +31 (0) 172 517 064
E: info@floritec.eu
www.floritec.eu

Publicatiedatum: