Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Broekhof introduceert duurzame verpakkingen

De behoefte bij de consument om duurzaam te consumeren, neemt de laatste jaren steeds meer toe. Er is veel vraag naar producten die groen, eerlijk en natuurlijk zijn. Naast maatschappelijk verantwoord ondernemen op het gebied van arbeidsomstandigheden, neemt Broekhof nu ook de verantwoordelijkheid in het produceren van duurzame verpakkingen met de introductie van een nieuwe verpakkingslijn ‘Green Leaf’.



Marc Reick is hoofd inkoop bij Broekhof en is na veel research klaar voor de introductie van de nieuwe duurzame verpakkingen. "Met duurzaam bedoelen we verpakkingen die gemaakt zijn van duurzame grondstoffen en 100% composteerbaar zijn: deze mogen bij de consument in de GFT-afvalbak. Op de Trade Fair laten we verschillende verpakkingsmogelijkheden zien, zoals sierpotten gemaakt van Olifantsgras en bloemenhoezen die gemaakt zijn van landbouwafval. De mogelijkheden zijn oneindig, denk ook bijvoorbeeld aan plantenhoezen, folie vellen, kokers, zakjes voor flower food, potcovers, etiketten, boeketvaasjes en luxe tasjes die 100% composteerbaar zijn."

Nieuwe denkwijze
Op dit moment zijn er weinig duurzame verpakkingen voor de bloemen- en plantenbranche op de markt. "Wij willen als Broekhof een verandering teweeg brengen in de markt: de hele denkwijze moet zich vernieuwen om het hedendaagse ondernemen meer circulair en duurzamer te maken. Het is nu tijd om te denken aan alternatieven voor fossiele grondstoffen die immers eindig zijn. De markt staat te popelen om met duurzame verpakkingen te gaan werken. Kijk maar naar alle bio-winkels! We hopen dan ook op de beurs de eerste orders te gaan schrijven voor de duurzame bloemen- en plantenverpakkingen," aldus Reick.

Voor meer informatie:
Broekhof
Maandagsewetering 40
Postbus 53
2210 AB Noordwijkerhout
www.broekhof.nl
Publicatiedatum: