Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Een veilig glastuinbouwbedrijf begint bij inzicht"

Interpolis heeft vanuit haar historie een bijzondere band met de agrarische sector. Al jarenlang zijn ze nauw betrokken bij de kansen, risico’s en vraagstukken in de agrarische sector.



Vanuit schade ervaringen is er veel kennis over processen of zaken waarbij het goed mis kan gaan. Interpolis deelt deze kennis graag met de sector met de bedoeling om schade tot een minimum te beperken en het glastuinbouwbedrijf veiliger te maken. De oplossingen gaan hierbij verder dan alleen verzekeren, want ‘in de markt’ blijven met het product is belangrijker dan ooit.

Meer dan alleen verzekeren
Op verschillende niveaus helpt het bedrijf glastuinbouwondernemers om de kans op schade te beperken. Dit gebeurt door gesprekken met ondernemers, kennisdeling met agrarische verzekeringsspecialisten, maar ook op beleidsmatig vlak: zo heeft Interpolis input geleverd voor normeringen (bijvoorbeeld ISSO normeringen en NTA8825 normering) & kassenbouwprogramma CASTA. Er bestaan verschillende ISSO normeringen:
  • kwaliteitseisen voor watertechnische installaties in tuinbouwkassen
  • kwaliteitseisen voor warmtetechnische en CO2 installaties in tuinbouwkassen
  • kwaliteitseisen voor de constructie van tuinbouwkassen
Aangesloten, gecertificeerde toeleveranciers (HortiQ) werken volgens deze kwaliteitsnormen. Dit geldt ook voor de NTA8825 normering. Dit is een norm voor brandvertragende schermdoeken. Met als doel: een veiliger glastuinbouwbedrijf.

In gesprek met de sector
Op beleidsmatig vlak stemt Interpolis regelmatig af met een afvaardiging van klanten. Zij komen 3 keer per jaar bijeen tijdens sectorraad bijeenkomsten. Ook de mening van verzekeringsadviseurs vinden zij erg belangrijk. Daarom stemmen zij ook met deze groep regelmatig af over ontwikkelingen en beleidsmatige zaken. Met het uiteindelijke doel om een passende dienstverlening aan te bieden voor alle doelgroepen.

Voor meer informatie:
Interpolis
www.interpolis.nl/agro
Publicatiedatum: