Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
E. den Dekker

Omdraaien van bedrijfsproces leidt tot dubbel aantal bestellingen

De plantensector is de laatste jaren enorm in beweging. Door de komst van webshops worden bestelgroottes steeds kleiner en gaan exporteurs steeds diverser kopen. E. den Dekker BV heeft hierop ingespeeld door zijn bedrijfsproces om te draaien van een push naar een pullstrategie. Om dit traject te realiseren heeft JEM-id het gehele productieproces, van de kweker tot aan de eindklant, geautomatiseerd.

Efficiënt
Zodra de producten bij E. den Dekker BV binnenkomen, krijgen ze direct een unieke code en zorgt het systeem dat iedere kar een unieke locatie krijgt toegewezen. Zodra er voldoende product op voorraad is om een kar voor een klant af te ronden kan het afleverproces starten. In het systeem wordt er op basis van de aanwezige producten een kar geconfigureerd. Het systeem bepaalt op welke hoogte de verschillende platen van de afleverkar komen te liggen. Een medewerker van E. den Dekker BV krijgt vervolgens de opdracht om een kar te bouwen zonder dat hij kennis heeft van de producten die op de kar komen te staan.

Transparant
Zodra de medewerker de kar in elkaar heeft geklikt, krijgen de orderpickers een seintje op hun handterminals waar ze de plant op kunnen halen. Vervolgens plaatsen ze de producten op de lopende band en die zorgt ervoor dat het product bij de juiste uitgang komt te staan zodat hij op de juiste kar kan worden geplaatst.

Traceerbaarheid
Met dit nieuwe proces heeft E. den Dekker BV volledige traceerbaarheid op bak niveau. Zo waarschuwt het systeem ook als er verkeerde producten op een kar zijn gezet of als de benodigde acties (zoals stickeren) nog niet zijn uitgevoerd op de producten.


Het hele proces dat JEM-id heeft uitgevoerd bij E. den Dekker is ook gefilmd met bovenstaande video als resultaat.

Enthousiast
Eddie den Dekker, DGA bij E. den Dekker, onderdeel van EDD Group, is enthousiast over het systeem. “De markt verandert. Om ons bestaansrecht als plantenexporteur/distributeur te behouden, moet je meebewegen. Binnen E. den Dekker willen we hierin vooroplopen. Door het nieuwe systeem verwerken we het dubbele aantal karren. Dit systeem zorgt dus voor meer efficiëntie en daar zijn we uiteraard blij mee.”

Voor meer informatie over E. den Dekker, klik hier.

bron: JEM id

Publicatiedatum: