Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
column Ivo Putman

Roos van Jericho

Iedereen kent vast wel uit oude Western films, die rollende struiken in een dode woestijn. Misschien dacht je ook, net als ik, dat dit gewoon struiken zijn die los waren geraakt, door de harde wind waren meegenomen en in de film moesten aangeven dat de woestijn heel treurig was.

Afgelopen week kwam ik er pas achter dat deze struiken hele bijzondere planten zijn met de naam ‘Roos van Jericho’ toen ik in een winkel het broertje van deze struik tegen kwam. Het is echt een plant dat tot de verbeelding spreekt want vanuit een totaal verdorde toestand kan dit plantje in een paar uur met een beetje water weer tot leven komen, voor nakomelingen zorgen, weer verdorren en op de wind verder rollen naar een andere plek met water. In opgerolde, droge toestand kan de plant wel periodes van vijftig jaar zonder water overleven. Het na lange tijd uit een dorre toestand weer tot leven komen spreekt voor veel mensen tot de verbeelding en legt direct associaties met ‘wederopstanding’ en ook ‘vertrouwen’. Het vertrouwen dat de wind het plantje zal brengen naar waar nieuw leven mogelijk is.

Lees de hele column op PlantPlezier.nl
Publicatiedatum: