Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bloemistendemonstraties en seminars tijdens Flower Expo Poland

De nieuwe bloemen- en plantenbeurs in Warschau presenteert, naast het aanbod van ruim 60 internationale deelnemers uit meer dan 12 landen, een aantal nevenactiviteiten. Speciaal voor bloemisten en handelaren binnen de bloemen-en plantenbranche zijn er bloemistendemonstraties en relevante seminars te bezoeken. De beurs vindt plaats van 1 tot en met 3 september 2016 in het beurscomplex Expo XXI in hal 4 te Warschau en wordt tezamen met de buitengroenbeurs Green is Life gehouden. Het zogenoemde ‘side program’ is te downloaden via www.flowerexpo.pl.

Bloemistendemonstraties
Op donderdag 1 september 2016 zal floral designer Tomàsz Max Kuczyński uit Polen tweemaal het podium beklimmen. Van 12.00 tot 13.30 uur en van 14:30 tot 16.00 uur deelt hij zijn kennis en vakmanschap met het aanwezige publiek in hal 4 van de Flower Expo. Tomász deed recentelijk mee aan de Europa Cup in Genua en eindigde daar op een mooie vierde plaats.



Op vrijdag 2 september geven Jagoda Glowinska en Kinga Czekajewska acte de présence van 10:00 tot 11:30. Het middagprogramma wordt ingevuld met een demonstratie van Iza Tkaczyk. Deze demonstratie vindt plaats van 14:30 tot 16:00. Beide demonstraties staan in het teken van ‘boeket innovaties’ en worden volledig door een van de supporting partners, de Poolse Bloemisten Associatie (SFP), georganiseerd.

De laatste dag, zaterdag 3 september, inspireert Laura Belabrovik uit Wit-Rusland het publiek van 10:00 tot 11:30 en van 14:30 tot 16:00. Tussen deze twee demo’s presenteert Aafje Nijman van Bloomtube de Floral Trends van de herfst en winter 2016 waarbij Johan Martens haar verhaal visualiseert met arrangementen en pot/plantcombinaties. Dit programmaonderdeel kan bijgewoond worden van 12:00 tot 14:00 uur. Tevens wordt letterlijk en figuurlijk het podium gegeven aan studenten van bloemistenopleidingen. Zij zullen op donderdag en vrijdag, tijdens de laatste twee uur van de beurs, doorlopende demonstraties geven.

Seminars
Tijdens de beursdagen zijn er tal van seminars te volgen die door de organisatoren van Green is Life worden opgezet. Vanuit de bloemen-en plantenhoek wordt een bijdrage geleverd middels een verhaal van Theo Tiegelaar van AgroFreshPark Poland. Hij informeert bezoekers over logistiek en distributie op de eerste beursdag van 15:30 tot 16:00. AgroFreshPark Poland ontwikkelt het eerste duurzame distributiecentrum binnen de sierteeltsector in Łódź.

Op vrijdag 2 september krijgt Robert Roodenburg van de VGB van 13:15 tot 14:00 uur het woord. Het onderwerp van het seminar is IntoGreen en de invloed van groengebruik in gebouwen op het binnenklimaat. Marc Eijsackers, managing director van Bloemenbureau Holland, deelt zijn kennis van 13:30 tot 14:30 uur over het consumenten segmentatie-onderzoek, toegespitst op de Poolse consument. Van 15:15 tot 16:00 uur mag hij nogmaals het publiek toespreken. Tijdens dit seminar geeft hij tips over social media gebruik binnen de sierteeltsector. Tenslotte geeft Kees van Rijn van Bart Kwiaty om 14.30 uur inzicht in zakendoen met Polen en deelt hij zijn ervaringen. Op de zaterdag zijn er geen seminars maar kan de bezoeker genieten van het demonstratieprogramma.

Platform voor groensector in Polen
Flower Expo Poland richt zich specifiek op bloemen en kamerplanten, terwijl Green is Life zich op buitengroen richt, zoals bomen, struiken en landschapsarchitectuur. Deze laatste wordt dit jaar voor de 24ste keer georganiseerd en telde vorig jaar 16.500 bezoekers uit 40 landen en 263 exposanten. De organisatoren van de beurzen maken gebruik van elkaars kennis en kunde, elkaars netwerk, bezoekerspromotie en combineren seminars om gezamenlijk een ‘groenbrede’ beurs neer te zetten. Flower Expo Poland telt nu ruim 60 deelnemers en de teller loopt nog. Het deelnemersoverzicht is hier te vinden.

Partners & ambassadeurs
De expo wordt actief ondersteund door Nederlandse Ambassade in Warschau, Sigma International, Kuehne+Nagel, Bronisze Groothandelsmarkt in Warschau, Florint International Florist Organisation, de Poolse Bloemisten Associatie (Stowarzyszenie Florystów Polskich), Bloomtube, Chrysal en de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB).

Voor meer informatie:
Flower Expo Poland
Dianne Ramakers
0031-(0)71- 870 10 68
dianne@flowerexpo.pl
www.flowerexpo.pl
Publicatiedatum: