Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Smiemans bouwt kas voor botanische tuin in Schotland

Opnieuw heeft Smiemans Projecten de opdracht gekregen om voor een botanische tuin te bouwen. Dit keer heeft de “National Trust for Scotland” de kassenbouwer gevraagd om voor Inverewe een vermeerderingsfaciliteit te bouwen. Inverewe is één van de bekendste tuinen in Europa en één van meest bezochte in Schotland. De “National Trust for Scotland” is een non profit organisatie, die het natuurlijke en culturele erfgoed van Schotland beschermt en bevordert.



Plantvermeerdering kas en faciliteiten
De propagatie faciliteit bestaat uit diverse constructies en een kas van het type Venlo. Deze kas bestaat uit ruimtes voor het oppotten en voor het vermeerderen, maar ook ruimtes waar de planten kunnen overwinteren of als stek door te groeien tot plant. Dit wordt gerealiseerd door een specialistische vaste en verplaatsbare inrichting, zoals verwarmde kweektafels met daarbij irrigatievoorzieningen. Hierbij zit ook een computergestuurd klimaatsysteem, die de temperatuur, scherming en ventilatie aanstuurt voor de vier verschillende zones. Smiemans bouwt tevens de algemene ruimtes, zoals kantoor, toilet en techniekruimtes.

Plantenkwekerij
Voor de faciliteiten van de plantenkwekerij worden 48 kweekbakken (platglas), een regenwater silo en een foliekas gerealiseerd.

De gevel en het dek van de propagatieruimten zijn van glas ontworpen. Voor alle overige ruimtes, zoals het kantoor worden sandwich panelen gebruikt. Smiemans start met de bouw in september.


Voor meer informatie:
Smiemans Projecten B.V.
Natascha Smiemans
Bovendijk 29, 2295 RV Kwintsheul
Postbus 147, 2670 AC Naaldwijk
T: 0174-638 000
E: natascha@smiemansprojecten.com
www.smiemansprojecten.nl
Publicatiedatum: