Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Sinds vijf maanden de leidingen vrij van biofilm en aanslag"

Tholen - Het belang van schoon water in de teelt is moeilijk te overschatten. Niet alleen is het van cruciaal belang voor de plant, ook voorkomt schoon water verslijming in de leidingen. Met het oog op de verplichte recirculatie wordt het belang van dat laatste nog eens extra prangend.


Ed Helderman van Anco Pure Vanda

Een middel dat zowel het water als de leidingen schoon kan houden, is de biocide Intra Hydrocare. Ed Helderman van Anco Pure Vanda uit Wateringen maakt er sinds een aantal maanden gebruik van. Ed: “Ik heb in het verleden al heel wat producten geprobeerd om de verslijming tegen te gaan. Wij gebruiken hier nu sinds een maand of vijf Intra Hydrocare en we zien het verschil. Als ik de regenleiding nu open schroef, zie ik geen biofilm en aanslag meer. Het is belangrijk om schoon uitgangswater te gebruiken. Dan gedijen de planten beter. Dat komt ten goede aan de kwaliteit en bovendien verstoppen de sproeiers niet. Dat levert mij ook nog eens tijdswinst op.”

Verplichte recirculatie
Harm Vogels van Intracare heeft in samenwerking met Houweling Horticulture veel analyses uitgevoerd op aanwezigheid van pathogenen in water. Na twee maanden zag hij bij Anco al het verschil in waterkwaliteit, doordat het aantal bacteriën en schimmels in het water sterk was teruggedrongen. Harm: ”Met de verplichte recirculatie wordt het belang van goede waterkwaliteit en schone leidingen steeds groter. Daarom is het belangrijk dat, naast het elimineren van ziekteverwekkers, ook de biofilm in waterleidingen wordt verwijderd. Veel chloorhoudende middelen doden alleen de ziekteverwekkers maar verwijderen niet de biofilm. Op deze biofilm groeien bacteriën en schimmels zeer snel weer terug, zeker bij stilstaand water en hogere temperaturen. Bij standaard waterstofperoxide ontbreekt juist weer een sterke ontsmettende werking en blijven pathogenen dus in leven.”



Hydrocare bestaat uit gestabiliseerde waterstofperoxide 50%. Door de waterstofperoxide te stabiliseren heeft Hydrocare een sterk reinigend- en hoog desinfecterend vermogen. Het product ontleedt uiteindelijk in water en zuurstof en is dus veilig in gebruik.

Intracare analyseert in samenwerking met Houweling Horticulture veel watermonsters uit de glastuinbouw. Meestal zijn deze watermonsters verontreinigd met een te hoog gehalte aan bacteriën en schimmels. Hierop wordt een behandelplan met Hydrocare opgesteld en wordt de waterkwaliteit nauwlettend gevolgd totdat het water voldoet aan de normen voor goed gietwater.

Voor meer informatie:
Houweling Horticulture
Ronald de Vreede
Klappolder 104
2665 LP Bleiswijk
T. +31 (010) 440 11 66
E. ronald@houweling.nl
www.houweling.nl

Intracare
Harm Vogels
Voltaweg 4
5466 AZ Veghel
T. +31 (0413) 35 41 05
E. hvogels@Intracare.nl
www.intracare.nl


Anco pure Vanda

Ed Helderman
Middenzwet 22a
2291 HM Wateringen, Nederland
T. +31 (0)174 290908
E. info@anco-pure-vanda.nl
www.anco-pure-vanda.nl