Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ranzijn de Bilt, Kébol, PT Creations

Thermoflor: openingen tuincentra in voorjaar

Dinsdagavond 3 maart was de feestelijke opening van Ranzijn de Bilt. Het bestaande pand heeft de laatste maanden een renovatie en metamorfose ondergaan om de formule van Ranzijn gestalte te geven. De firma Thermoflor realiseerde de werkzaamheden voor Ranzijn, zoals zij eerder al deden voor de filialen in Spijk en Velserbroek.

Thermoflor is een bekende naam in de branche vanwege de bouw van kassen voor kwekerijen en tuincentra. Zo is het bedrijf ook verantwoordelijk voor de nieuwbouw van tuincentrum Coppelmans in Oss. Minder bekend, maar ook heel actief, is Thermoflor op het gebied van verwerking- en logistieke ruimtes. Inmiddels heeft het bedrijf in heel Europa diverse projecten in dit segment gerealiseerd.





Overdekte verwerkingsruimte
In 2015 levert Thermoflor bijvoorbeeld de verwerkingsruimten op voor de Nederlandse bloembollenproducent Kébol en voor PT Creations, specialist in plant arrangementen. Beide bedrijven hadden behoefte aan een grotere overdekte verwerkingsruimte. De passende oplossing voor PT Creations in Wijk en Aalburg was een moderne hal voor kantoren en logistiek aangevuld met 3.800 m2 Thermoflor-bouw voor verwerking en logistiek.

Voor Kébol in Rijsenhout wordt een nieuwe hal gebouwd voor productie en verwerking van de diverse bollenrassen. Deze week is de eerste paal voor de nieuwbouw de grond in gegaan. Het ruim 11.000 m2 grote gebouw bestaat uit breedkappers van 17 m breed met een kunststof dakbedekking uit polycarbonaat. Tegelijkertijd met de hal wordt een kantorenblok gerealiseerd.





Optimale klimaat- en groeiomstandigheden
De kennis en ervaring van Thermoflor op het gebied van kassen en logistieke centra komt momenteel mooi samen in de reconstructie van de Zwitserse kwekerij Rutishauser. Hier worden bloeiende potplanten en tulpen in allerlei vormen en maten gekweekt en verhandeld.

Een complexe staalconstructie in combinatie met de goothoogte van 8.00 m zorgen voor voldoende ruimte om in meerdere lagen te kweken én om de veelheid aan logistieke handelingen te verwerken. De dakbedekking van diffuus glas zorgt voor optimale klimaat- en groeiomstandigheden. De tulpen en planten groeien in planttafels die volledig geautomatiseerd hun weg vinden in het gebouw. Dit project zal worden opgeleverd in de zomer van 2015.

Voor meer informatie:
Thermoflor B.V.
Sourethweg 17
6422 PC Heerlen
Nederland
Tel. +31 (45) 541 14 58
Fax +31 (45) 542 18 92
info@thermoflor.com
 
Publicatiedatum: