Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Daan Kuik, Jarini Dienstverlening;

Jarini gesplitst in Jarini Dienstverlening en OptiPlug

Tholen - In 1981 werd het agrarisch loonbedrijf Jarini opgericht. Hier gebeurde van alles, maar al gauw begonnen de activiteiten zich toe te spitsen op het oppotten van planten. Eind jaren tachtig deden de eerste oppotmachines hun intrede en op een gegeven moment beschikte het bedrijf over 8 complete ploegen, die er dagelijks op uit trokken om bij kwekers planten te verpotten. Dit gebeurt met behulp van machines en transportbanden, die Jarini in eigen beheer heeft en bij elke klus op locatie installeert.


Daan Kuik

Over de laatste jaren begon het bedrijf zich ook steeds meer toe te leggen op het fabriceren van paper plugs. Dit begon dusdanige vormen aan te nemen, dat het eigenaar Richard Scheffers beter leek het bedrijf op te splitsen en een nieuwe, jongere voorman aan het roer van Jarini Oppotbedrijf aan te stellen. Per 1 januari jl. heeft deze splitsing ook daadwerkelijk plaatsgevonden. De paper plug-tak had reeds een eigen naam gekregen – Jarini automatic – maar zou vanaf nu verder gaan onder de naam OptiPlug. Jarini Oppotbedrijf ging verder in de vertrouwde branche, maar kreeg een nieuwe naam – Jarini Dienstverlening – en een nieuwe voorman – Daan Kuik.


Oppotmachines in vol bedrijf

Daan Kuik was al enige jaren actief bij Jarini als onderaannemer en vindt dat het bedrijf weer terug moet naar de basis, dus naast het oppotten en het vullen van trays ook weer beschikbaar zijn voor andere werkzaamheden zoals bijv. het wijder zetten en het rapen van potplanten. Daarnaast beschikt het bedrijf ook over een bakkenspoelmachine waarmee trays en kisten worden schoongemaakt en ontsmet. Ook is de website vernieuwd.

“Het werk vereist de juiste materialen en een juist ingesteld team,” vertelt Kuik verder. “Wij hebben die materialen in huis en dat maakt het voor ons mogelijk te werken tegen scherpe prijzen. De piek begint nu zo´n beetje en houdt aan tot juni. In die tijd hebben we flink wat ZZP´ers erbij. Dat zijn overigens telkens dezelfde jongens,” voegt Kuik toe, “want het is best specialistisch werk. Je moet een tijdje meedraaien voordat je goed bent ingewerkt en de machines efficiënt kunt bedienen.”

Er zijn nog veel contacten tussen Jarini Dienstverlening en OptiPlug.

Voor meer informatie:
Jarini Dienstverlening
Daan Kuik
Hoogweg 2
2678 KV De Lier
T: 0174 – 516668
E: info@jarinidienstverlening.nl
www.jarinidienstverlening.nl