Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marius Mans van Mans Flowers over internationalisering

"Internationaal oriënteren maar focus op teelt in Nederland"

De gerberateelt is in belangrijke mate geconcentreerd in Nederland. De centrale ligging en de ideale klimaatomstandigheden zorgen ervoor dat de teelt van de kleurrijke bloem in Nederland het best tot z'n recht komt. Dicht bij de export naar hoofdzakelijk de omringende landen als België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. "Door nieuwe teelttechnieken zijn de gerbera's kwalitatief zeer sterk, waardoor de exportkansen verder weg steeds meer toenemen", geeft Marius Mans aan." Uiteraard houdt hij de internationale ontwikkelingen goed in de gaten. Afzet naar de voormalige Oostbloklanden groeit. Door direct contact met afnemers en korte lijnen met exporteurs ontstaat er meer continuïteit in de vraag.



Plannen voor een vestiging over de grens zijn er echter niet. "Teelt in het buitenland blijft lastig. De bloemen hebben licht nodig, maar ook weer niet te veel. Goed transport is eveneens van groot belang. Om die redenen zijn al diverse buitenlandse teeltprojecten mislukt en staat de Nederlandse gerbera internationaal sterk in de markt. Maar mocht het buitenland op termijn nieuwe kansen bieden, dan zullen we die benutten."

De germini's van Mans Flowers worden afgezet via de veilingklok op vijf locaties. Meer dan zestig procent gaat inmiddels rechtstreeks naar de klant, waarvan de transacties lopen via FloraHolland. "Een verkoper is de hele week op pad voor verkoop en promotie van de gerbera's. In samenwerking met de exporteur leggen we steeds meer contact met de eindklant om nieuwe exclusieve soorten onder de aandacht te brengen. Een goed voorbeeld hiervan is de in 2015 geïntroduceerde Circle Collection. Dit zijn vijf verschillende soorten die een unieke uitstraling hebben door een opvallende ring om het hart van de bloem." Mans Flowers teelt 33 verschillende soorten mini-gerbera's en heeft hiermee voor elke gelegenheid de passende kleur. Door de grootte van het bedrijf (6 ha) kan Mans grote volumes aanbieden en zekerheid bieden. 'Garant staan voor topkwaliteit', dat is het motto van de ondernemer.



Vooralsnog blijft de focus liggen op optimalisering van de productie op het huidige, nieuwe bedrijf in de Bommelerwaard. "Het leveren van topkwaliteit vereist voortdurend investeren in de nieuwste technieken. We werken al een aantal jaren volgens de ideeën van Het Nieuwe Telen en hebben zoveel mogelijk geautomatiseerd, inclusief het intern transport. Bij de laatste uitbreiding hebben we - als eerste gerberabedrijf in Nederland - gekozen voor diffuus glas. Ook dat draagt in belangrijke mate bij aan de teelt van gerbera's van topkwaliteit."

Voor meer informatie:
Priva
Zijlweg 3 
2678 LC De Lier
T +31 (0)174 522 600
F +31 (0)174 522 700
 
Publicatiedatum: