Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Merkbescherming met reliëf op etiket

Tholen - Met meer dan dertig licentiekwekers is het voor Meilland Nederland van groot belang hun kwekers- en licentierechten goed te beschermen. Het bedrijf wil keurmerk op eenvoudige, doeltreffende en niet te dure manier aan de planten toevoegen. Samen met VanDerEng is hiervoor een effectief middel ontwikkeld: een preeg.

Meilland Nederland is een dochter van Meilland Internationaal, specialist in het creëren van nieuwe snij- en buitenrozenvariëteiten. Steeds meer internationale kwekers willen een of meerdere Meilland-rassen in licentie telen. Zo is het aantal licentiekwekers van buitenrozen inmiddels gegroeid naar meer dan dertig. Voor Meilland is het van groot belang de kwekers- en licentierechten adequaat te beschermen. Daarom moeten de buitenrozen met een licentie-etiket verkocht worden, met een keurmerk.

Preeg
Maar op wat voor etiket kan dat? Uitgangspunt is dat op eenvoudige, doeltreffende manier te doen terwijl de kosten beperkt blijven. Daarvoor is met VanDerEng een preeg ontwikkeld. Een preeg is in feite een reliëf wat tijdens het stansen van het label of etiket wordt aangebracht. Qua vorm kan dit van alles zijn. Veelal bestaat het uit een symbool (vergelijkbaar met het meesterteken van de goudsmid) maar het kan ook een logo of een naam zijn.





"Normaliter zie je deze preeg amper. Je voelt het echter wel. Gaat men met een viltstift over de preeg, dan komt deze helder naar voren", vertelt Ernst de Haas van VanDerEng. Het bedrijf heeft veel ervaring met het aanbrengen van de echtheidskenmerken. Zo is de preeg aangebracht op een zodanige positie dat het printoppervlak van het etiket niet kleiner wordt.




Voor meer informatie:
VanDerEng
info@vandereng.nl
088-8810800
www.vandereng.nl