Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het verhaal van de Organza

Organza is een sneeuwwitte pluischrysant met grote bolvormige bloemen en dansende bloemblaadjes die bijna licht lijken te geven. Ook is het naar eigen zeggen 'een product van westers vernuft op basis van oosterse schoonheid'. Deze pluischrysant heeft Aziatische voorouders, maar is de afgelopen jaren doorontwikkeld in de Nederlandse kassen van veredelaar Royal Van Zanten.



Afkomst
De chrysant komt oorspronkelijk uit Azië. Daar ontdekte men al eeuwen geleden de bijzondere elegantie van deze bloem. In China mochten alleen edelen een chrysant in huis hebben. Het is geen toeval dat je op Chinees porselein vaak een chrysant ziet afgebeeld.



In Japan is de chrysant een keizerlijk symbool. Om de keizer te eren, werd zijn zetel bedolven onder de chrysanten. Vandaar de naam: chrysantentroon. Deze gracieuze bloem wordt ook gezien als een teken van ‘lang leven en geluk’. Er wordt gezegd dat een enkel bloemblaadje van deze gevierde bloem op de bodem van een glas wijn een lang en gezond leven stimuleert. Zij kent daardoor in Japan zelfs haar eigen feest. Jaarlijks wordt daar de chrysant op 9 september geëerd tijdens het ‘Festival of Happiness’.

Organza wordt in Nederland exclusief geteeld door SV.CO.

Voor meer informatie:
Royal van Zanten
Lavendelweg 15
1435 EW Rijsenhout
T : +31 (0)297 387000
M: +31 (0)6 835 26 251
www.royalvanzanten.com



Voor meer informatie:
SV.CO
+31 (0)174 515448
verkoop@svco.nl
www.svco.nl

Publicatiedatum: