Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oezbeekse delegatie brengt bezoek aan World Horti Center

Een 17-koppige delegatie uit Oezbekistan bracht op 14 augustus een bezoek aan World Horti Center (WHC) onder leiding van Saidkamol Khodjaev, de Oezbeekse onderminister van Land- en Tuinbouw. Doel van het bezoek was een kennismaking met World Horti Center en het verkennen van nieuwe handelsbetrekkingen met het Nederlandse bedrijfsleven die er vertegenwoordigd zijn.

Tijdens het bezoek gaf Erwin Cardol, directeur Demokwekerij Westland een rondleiding door World Horti Center, waar hij de delegatie vanuit Oezbeekse ministerie van Land- en Tuinbouw, de wereldbank, ambassade van Oezbekistan en RVO op de hoogte bracht van de nieuwste ontwikkelingen in de sector.



Participanten van World Horti Center, waarvoor Oezbekistan veel commerciƫle kansen biedt, waren aanwezig om een pitch te geven. Of het nu ging over zaden, potplanten, techniek of substraat: de Oezbeekse delegatie was onder de indruk van de innovatiekracht van de Nederlandse tuinbouwsector.

Oezbekistan heeft met een omvang van 10 keer Nederland en met ruim 30 miljoen inwoners veel potentie voor de productie van tuinbouwproducten. (Glas)tuinbouw en agrologistiek zijn belangrijke deelsectoren waar mogelijkheden liggen voor samenwerking. Het bezoek van deze delegatie was een vervolg op een eerder bezoek in juni dit jaar, toen de Oezbeekse minister van Handel en de Handelsraad World Horti Center bezocht.

De in december 2016 aangetreden Oezbeekse president Mirziyoyev, weet het WHC, lijkt vaart te willen maken met belangrijke politieke, economische en landbouwhervormingen en met de liberalisering van de markt. Op economisch terrein worden meer inspanningen geleverd op het aantrekkelijker maken van voorwaarden voor het bedrijfsleven, het aantrekken van buitenlandse investeringen, stimuleren van de internationale handel en de hervorming van het valutabeleid. Het Nederlandse tuinbouwbedrijfsleven kan daar als pionier in deze markt economisch van profiteren.

bron: World Horti Center
Publicatiedatum: