Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijzondere hommel bij Biobest in World Horti Center

Sinds eind mei is op de stand van Biobest in het World Horti Center in Naaldwijk, Nederland een wel heel bijzondere hommel te vinden. Deze variant zal je in de praktijk niet snel tegenkomen, simpelweg omdat wij deze niet in een hommelnest krijgen. Deze bijzondere hommel in namelijk vervaardigd uit zo’n 350 oude teenslippers (flip-flops).

Teenslippers zijn het meest gedragen schoeisel in de wereld. Het is goedkoop en is in de minder ontwikkelde delen van de wereld immens populair. Mede door een minder ontwikkeld recycling systeem eindigen helaas heel veel van deze slippers uiteindelijk in een oceaan en vormen daar een onderdeel van de ‘plastic soep’.



Uiteindelijk spoelen veel van deze slippers aan, bijvoorbeeld op de stranden van Kenia. Ocean Sole geeft deze slippers een nieuwe bestemming door deze van de stranden op te ruimen, schoon te maken en om te vormen tot schitterende kunstwerken. Het doel van deze organisatie is dus tweeledig. Ten eerste het schoonmaken van de oceaan en de omringende stranden en ten tweede werk bieden aan zo’n 70 kunstenaars en andere medewerkers. "Via het laten vervaardigen van deze prachtige hommel dragen wij graag een steentje bij aan dit initiatief voor het verduurzamen van onze planeet", laat Biobest weten.


Voor meer informatie:
Biobest Belgium NV
T: +32 14 25 79 80
info@biobest.be
Publicatiedatum: