Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VHC behaalt duurzaamheidscertificaat MPS-ProductProof

Van Helvoort Company (VHC) ontving 6 juli ’18 het certificaat MPS-ProductProof. Henk van Helvoort, teeltspecialist binnen VHC: “We gebruiken al zo’n tweeënhalf jaar geen neonicotinioïden middelen bij het telen van ons product. In onze werkwijze houden we rekening met mens en milieu. Natuurlijke bestrijding is een van onze duurzame pijlers. Wij maken grotendeels gebruik van biologische gewasbeschermingsmiddelen en zoeken constant naar mogelijkheden om dit verder uit te breiden. Door geen neonicotinoïden te gebruiken, helpen we nuttige insecten als bijen om te overleven. VHC monitort dagelijks het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, hierdoor is er altijd inzicht in het gebruik. Daarnaast worden de residuen in het gewas gemonsterd voor extra controle."



MPS-ProductProof gecertificeerd
Om de duurzame werkwijze zwart-op-wit aan te tonen aan haar afnemers, is VHC onlangs geaudit voor het MPS-ProductProof certificaat. Met succes! MPS-ProductProof toont aan dat bepaalde werkzame stoffen ontbreken in sierteeltproducten. MPS-ProductProof is een systematiek waarbij met behulp van registratie van gewasbescherming binnen 24 uur en onafhankelijke monsternames kan worden aangetoond dat bepaalde werkzame stoffen niet zijn gebruikt in de teelt. MPS-Product Proof (productzekerheid) is een @-on (add-on) op MPS-ABC (bedrijfszekerheid)


Voor meer informatie:
VHC
Molenkampsweg 15b
5306 VN Brakel
T: +31 (0) 418 67 71 55
F: +31 (0) 418 67 71 57
www.vanhelvoortcompany.nl
Publicatiedatum: