Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Elite-certificaat uitgereikt aan Sakata Ornamental Europe

Sakata Ornamental Europe ontving 12 juni het deelnamecertificaat 'Naktuinbouw Elite Ornamental Crops' tijdens de Flowertrials.

Sakata Ornamental zorgde er de afgelopen periode voor dat haar locatie ‘Marslev’ in Denemarken volledig werkte volgens de normen van het keurmerk Naktuinbouw Elite voor siergewassen. Het personeel en management hebben zich er voor ingezet om er zeker van zijn dat hun producten uit de Breeding-line op een verantwoorde manier ziektevrij in de markt worden gezet. Hiervoor gebruikten ze onder andere de protocollen en de kennis die in het Naktuinbouw Elite-reglement staan. Het certificaat geldt vooralsnog alleen voor gewassen in weefselkweek, maar in de toekomst kan het ook gaan gelden voor vivo-materiaal.



Het siert het bedrijf dat ze zich openstellen voor een extra controle door een onafhankelijke instantie zoals Naktuinbouw. Voor de ‘supply chain’ van de vermeerderaars geeft dat toch net die extra zekerheid die men nodig heeft om ook ziektevrij te kunnen produceren.

bron: Naktuibouw
Publicatiedatum: