Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Collectieve waterzuivering Nieuwe Waterweg richt ondernemersgroep op

De ontwikkeling van de collectieve waterzuivering Nieuwe Waterweg gaat gestaag door. In mei stemde de Verenigde Vergadering van het hoogheemraadschap van Delfland in met het voortzetten van de voorbereidingen.

De BZG (Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw) geeft aan dat met de beoogde techniek een zuiveringsrendement van minimaal 95% gehaald kan worden. Het onderzoek naar de daadwerkelijke dosering start in augustus om daarna de businesscase nauwkeuriger uit te werken.

Ondernemers betrekken bij ontwikkelingsproces
Er worden verkennende gesprekken gevoerd om het effluent van de AWZI nog verder te zuiveren. Zo kunnen tuinders het hergebruiken als zoet oppervlaktewater en/of gietwater. Al deze ontwikkelen maken de planvorming steeds concreter. Om die reden wil LTO Glaskracht Westland ondernemers gaan betrekken bij het ontwikkelingsproces. De komende maanden moeten er namelijk keuzes gemaakt worden en daarbij is draagvlak bij de ondernemers van groot belang meent LTO Glaskracht.

Deelnemer van de collectieve waterzuivering Nieuwe Waterweg en geïnteresseerd in deelname aan de ondernemersgroep? Aanmelden kan door een mail te sturen naar water@ltoglaskracht.nl. Aanmelden voor de collectieve waterzuivering kan ook nog, klik dan hier.

Bron: LTO Glaskracht
Publicatiedatum: