Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
René Polak, WaterQ:

"Goalie biedt telers oplossing voor waterlozing"

Tholen - "Goalie lijkt het lang verwachte antwoord op de vraag naar een kwalitatief goed en gunstige geprijsd apparaat voor waterlozing," steekt René Polak, WaterQ, direct van wal. Goalie is ontwikkeld voor alle telers die hun waterontsmetting al op orde hebben en nu een oplossing zoeken voor het lozen. Het is een apparaat dat alle gewasbeschermingsmiddelen uit het water verwijdert. De wettelijke ondergrens van het zuiveren is 99,5%. Goalie zit daar voor alle gewasbeschermingsmiddelen boven en voor Imidacloprid ook boven de verscherpte ondergrens van 99,5%.



De Goalie werkt met granulair actief kool. De gekoppelde IBL heeft een capaciteit van 0,75 m3 per uur. Dit is overigens op te schroeven voor €2.995 per 0,75 m3 per uur. Goalie kan achter iedere ontsmettingsinstallatie geplaatst worden.

Online
Het apparaat heeft een online verbinding met de binnendienst van WaterQ. De IBL gaat 2000 m3 mee. Voordat dit maximum bereikt is, heeft de teler al verschillende waarschuwingen gekregen. Want zodra de 2000 m3 bereikt is, schakelt het apparaat zichzelf uit. Tegen die tijd heeft de teler WaterQ al gewaarschuwd en is de IBL vervangen met een andere, nieuwe, schone IBL. Er wordt alles aangedaan om oneigenlijk gebruik (en dus ook boetes van de handhavers) te voorkomen.



Half juni keurde BZG dit apparaat goed. Het staat dus inmiddels op de lijst. René is er duidelijk over: "Er is geen tuinder die zit te wachten op de nieuwe waterrichtlijnen. Ze kunnen er niet onderuit. Met de Goalie bieden we een goed resultaat voor nog geen €10.000."

Voor meer informatie:
WaterQ

René Polak
+31 621 826 131
Rene@WaterQ.com