Rechtbank Den Haag spreekt faillissement uit over dakkas

Tholen - De Haagse dakkas Uf De Schilde is failliet. Het faillissement is gisteren uitgesproken door de rechtbank in Den Haag. De kwekerij van 1200 m² groot, gevestigd op het dak van het gebouw De Schilde in Den Haag, combineerde de teelt van groenten met de kweek van vissen. 

Lokaal vs grootschalig
Toen in 2016 op initiatief van het Zwitserse bedrijf Urban Farmers een moderne, hightech stadskas op een Haags kantoorgebouw verrees, krabden critici zich al achter de oren. Hoe kan deze kleinschalige kas vol dure investeringen opboksen tegen het naastgelegen Westland, geheel geoptimaliseerd op grootschalige productie en met een optimale logistiek? De Zwitserse start-up vond dat de concurrentie helemaal niet aan de orde was. Waar het Westland volledig gericht is op export, was de insteek van Urban Farmers juist om de lokale markt te bedienen, zo vond het bedrijf.

Zwaar weer
Al eerder werd duidelijk dat er problemen waren. Het AD meldde toen op basis van anonieme bronnen al dat de Haagse dakkas van Urban Farmers in zwaar weer verkeerde. Gisteren bleek dat ze gelijk hadden: het faillissement is uitgesproken.

Urban Farmers was vanmorgen niet bereikbaar voor een reactie.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2018