Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zomerbloemen: Volumes stijgen, prijzen zijn goed

Tholen - Het seizoen voor de zomerbloemen is dit jaar onverwachts gunstig. Het mooie weer haalde de late start van het voorjaar compleet in. Volgens Henk van den Berg van Summerflowers.nl, zijn goede prijzen het gevolg van een goede vraag. “Van verschillende kwekers heb ik begrepen dat er meer productie is dan vorig jaar.”



Het weer heeft een grote invloed op het verloop van het seizoen. Er kan dus nog van alles gebeuren. “Maar tot nu toe hebben we geen hobbels in de productie gehad”, vertelt Henk. “De zomerbloemen wisselen elkaar soepeltjes af en daardoor is de markt vrij egaal.”



“Zomerbloemen zullen individueel nooit een hoofdrol gaan spelen”, denkt Henk. “Dat kan ook niet. Het areaal per product kan niet concurreren met de grote producties van rozen en chrysanten.” Toch zijn goede weken voor met name de kruidige gewassen. “Astrantia – het Zeeuws knoopje – doet het bijvoorbeeld erg goed in boeketten."



Door gebruik te maken van zomerbloemen, kan een bloemist een bos rozen op tientallen manieren verkopen. De bloemist kan zich zo daarmee onderscheiden. Daarnaast vraagt de consument ook om boeketten met veel verschillende bloemen."



"Wij voorzien bloemisten van verhalen over de zomerbloemen, zodat ze bij de handel om de bloemen gaan vragen. Aan de andere kant informeren we de handel over het aanbod van de kwekers.”

Voor meer informatie:
Henk van den Berg
Summerflowers
06-51312207
info@summerflowers.nl
www.summerflowers.nl